— Noe av det verste i denne saken er sviket de er utsatt for. Dette er ungdommer i en sårbar alder som har hatt tillit til ham og sett opp til ham, sier bistandsadvokat Anita Jarvoll Hekneby.Hun representerer 24 av de 27 guttene som 31-åringen skal ha forgrepet seg på. Mannen var trener for guttene på Våg i Kristiansand kommune.

Overgrep under massasje De første overgrepene skal ha skjedd sommeren 2007, for deretter å fortsette med jevne mellomrom til treneren ble pågrepet i februar i år. Ifølge Hekneby var det en langvarig prosess for guttene å erkjenne hva som hadde skjedd.

— Mange av dem har ikke tatt innover seg at de ble utsatt for overgrep. Etter hver har det gått opp for dem at det ikke var skadebehandling treneren drev med, sier hun.

Det var mens fotballguttene ble massert i garderoben at overgrepene skjedde.I et av avhørene som ble spilt av for retten i går uttalte en av guttene at han ønsket å drepe treneren.

— Det har vært en kjede av reaksjoner i etterkant. Mange av guttene har hatt svært ambivalente følelser knyttet til saken. Noen har vært sinte, mens andre synes synd på ham, sier Hekneby. Flere av dem har slitt, og sliter fremdeles med skam- og skyldfølelser.

- Jeg vil alle godt 31-åringen har hatt en svært sentral rolle i klubben, hvor han har vært den eneste heltidsansatte. Mannen forklarte seg klart og rolig om overgrepene, selv om han vek unna på noen av de direkte spørsmålene.

— Jeg vet at spillerne så opp til meg. Det er ikke tvil om at jeg utnyttet et tillitsforhold. Det tragiske er at jeg ikke kunne ha gjort det jeg har gjort uten dette tillitsforholdet, bemerket 31-åringen.

— Det handlet mye om selvbedrag. Jeg ser på meg selv som en person som vil alle godt, og i forhold til disse overgrepene har jeg fortalt meg selv at det ikke har skjedd noe galt. Det var ikke min intensjon å forgripe meg, forklarte 31-åringen.

Mannen erkjente store deler av innholdet i tiltalen mot ham. Han innrømmet i retten i går å ha befølt over halvparten av de 27 guttene, under påskudd av å gi massasje. 31-åringens forsvarer, advokat Ben Fegran, opplyser at de er uenig med påtalemyndigheten når det gjelder omfanget og alvorlighetsgraden som er beskrevet i tiltalen.

Har fått diagnosen pedofil - Tiltalte har ikke gjort noe som er over grensen til seksuell omgang, sa 31-åringens forsvarer, advokat Ben Fegran.

Fotballtreneren har vært gjennom rettspsykiatriske undersøkelser som viser at han er strafferettslig tilregnelig. De samme undersøkelsene konkluderer også med at han er pedofil, og at han lider av en narsissistisk personlighetsforstyrrelse.FØRT BORT: 31-åringen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet i februar i år. Her blir han ført tilbake til fengselscellen etter å ha forklart seg i retten i går.

Reidar Kollstad