— Brannen er forårsaket av tre mindreårige gutters lek med fyrstikker. Guttene meldte seg for politiet på stedet, og vi kontaktet foreldrene. Arna og Åsane politistasjon vil stå for de videre samtalene med guttene, forteller operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt.

Truet bebyggelsen

Flere bolighus ble evakuert i Fabrikkvegen i Ytre Arna etter at den omfattende skogbrannen brøt ut på Sætrefjellet i 15-tiden i går. Lenge så det ut til at brannen kunne true bebyggelsen i området.

— Dersom brannen hadde kommet seg over toppen og ned mot husene før vi fikk kontroll over flammene, hadde det sett stygt ut for husene. Men heldigvis var det lite vind i dag, fortalte underbrannmester Rune Hovlandsdal til bt.no.

Brannen ble meldt slukket like etter klokken 18.00. E-16 ved Ytre Arna ble åpnet for trafikk igjen rett før klokken 18.00 i ettermiddag. Da hadde veien vært stengt i nærmere èn time etter at brannen slo ned til åpningen av Sætretunnelen.

Patruljerte i natt

Elleve mann fra sivilforsvaret har drevet etterslokking og patruljerte området i natt, men det er ikke meldt om at brannen skal ha blusset opp igjen.

— Vi dynker området med vann nå, fortalte sivilforsvarsinspektør Ole Hovland på mobiltelefon fra brannstedet sent i går kveld.

— Vi kommer til å gå gjennom området og overvåke det i hele natt, forsikrer Hovland.

— De stedene det ulmer og røyker pøser vi på med vann, legger han til.

Ekstremt tørt

Tidligere samme dag ble det meldt om gressbrann ved Foldnes på Sotra. Den var av mindre omfang. I tillegg har det vært branner i Masfjorden og på Voss.

— Til sammen har vi hatt fire-fem gressbranner onsdag. Det er ekstremt tørt ute, og folk må for all del være forsiktige. Ikke tenn opp ild i naturen, oppfordrer underbrannmester Hovlandsdal.

SKOGBRANN: Det ble drevet etterslokking utover kvelden og natten på Sætrefjellet. Til venstre Atle Jakobsen underbrannmester i Arna. Til høyre Sigmund Ellefsen FIG-leder i Sivilforsvaret. Sivilforsvaret vil holde vakt på Sætrefjellet i natt. <p> FOTO: MARITA AAREKOL