• De fikk panikk og løp, sier politiet.

Politiet konkluderer med at 3-4 mindreårige gutter sto bak brannen i Espira barnehage like ved Minde skole i Årstad i Bergen 22. juli.

Brannvesenet karakteriserte det som en storbrann. Barnehagen ble totalskadet.

70 barn er nå delt i to grupper og overført til henholdvis Rå og Ulsetskogen i Åsane i minst to måneder, melder barnehagen på sin nettside.

Lekte med papir

Førstebetjent ved ungdomsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, Arild Smedsvik, bekrefter overfor Fanaposten at brannen er påsatt.

— De involverte er en guttegjeng på 3-4 personer. Alle er under 15 år. Guttene hadde funnet noe papir som de tente på ved inngangspartiet. Plutselig gikk det for langt, og de klarte ikke å slukke flammene. De fikk panikk, og løp fra stedet, sier Smedsvik til avisen.

Politiet har sendt saken til barnevernstjenesten i Årstad.

Se video av brannen under:

Om guttene var over 15 år, hadde de risikert bøter eller andre straffer. Nå kan foreldrene i stedet få et økonomisk etterspill med forsikringsselskapet Gjensidige.

— Vi må skille mellom to forhold. Hvisdet er grovt uaksomt, har foreldrene en egen ansvarforsikring som dekker det. Hvis det er planlagt, med forsett, så erdet ikke dekket. Så er spørsmålet hvor grensen går. Det vil bli vurdert i hver enkelt sak, sier informasjonssjef Arne Voll i Gjensidige til bt.no.

Han sier de har hatt mange saker i den første kategorien, mens den andre er svært uvanlig.

Kan ta ett år

Barnehagen ble åpnet i september 2010. De foreløpige rapportene tyder at det kan gå minst ett år før den kan tas i bruk igjen.

Første etasje ble vannskadet, og det meste av inventar og utstyr kan ikke brukes. Ingen personer ble skadet i brannen.

— Nå tenker jeg mest på alle dem som har mistet et sted å levere barna. Men det er jo klart, det er også mange som har mistet arbeidsplassen sin. Dette rammer mange. Det er aldri hyggelig når sånt skjer, sa styrer Kenneth Heggøy, rett etter brannen.

Vet du noe om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post