Mandag møtte de fire til en såkalt tilståelsesdom i Bergen tingrett. De er tidligere ustraffet og er bare 15, 16, 17 og 20 år.

I retten tilsto de at de hadde angrepet mannen ca. klokken 00.15 natt til lørdag 15. mars i år.

Fire mot en

De tok tak i ham, slik at han falt i bakken. Mens han lå nede, slo og sparket de ham flere ganger mot hode og kropp. Retten ser alvorlig på hendelsen og viser til at de var fire mot en.

«Slik vold mot liggende og forsvarsløs person har et betydelig skadepotensial. Det må etter rettens syn markeres at denne volden var fullstendig uakseptabel», heter det i dommen fra Bergen tingrett.

Mennene er dømt for legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Cola og knuffing

Ifølge dommen bidro offeret til at situasjonen ble opphetet. Han helte nemlig Cola over en jente som en av de fire var sammen med inne på McDonald’s. Utenfor involverte han seg også i knuffing med flere av de fire, ifølge dommen, men de gikk langt over streken, og det var heller ingen nødvergesituasjon da offeret lå på bakken og ble slått og sparket.

I utgangspunktet straffes slike handlinger med fengsel i 30 dager, men ettersom de fire er unge, ustraffet og har tilstått, synes retten at 24 dager betinget fengsel er passende reaksjon. Det betyr at de slipper å gå i fengsel hvis de oppfører seg lovlydig i to år.