De tre guttene som onsdag kveld herjet vilt på Straume i Fjell er 15, 19 og 22 år gamle. Politiet er dypt bekymret over situasjonen.

— Dette er alvorlig narkotikarelatert kriminalitet begått av barn mot andre barn. Det er en skremmende tendens. Ungdommene gir fullstendig blaffen. Nå tolererer vi ikke denne virksomheten lenger. Vi kommer til å sette i verk tiltak, sier lensmannsbetjent Gustav Landro ved Fjell og Sund lensmannskontor til bt.no.

Foreldrene tror det ikke

Landro sier at foreldre ofte ikke tror politiet når de får høre hvordan forholdene er.

Det var ved 21-tiden onsdag de tre ungdommene begynte å lage bråk på en pizzarestaurant på Straume. Da de skulle gå, nektet de å betale.

Da betjeningen krevde betaling, svarte ungdommen med trusler. Betjeningen ringte politiet, som kom straks etterpå. Alle ble pågrepet. Politiet ransaket boligen til den eldste, de to yngste ble sluppet fri.

Det første 15- og 19-åringen gjør etter at de er sluppet fri er ifølge politiet å banke opp to 14-åringer på bussterminalen på Straume.

Kom gråtende hjem

— Den ene 14-åringen kom gråtende hjem. Han torde ikke ligge hjemme, og ble sendt til en tante i byen, sier Gustav Landro.

Politiet måtte på nytt ha et alvorsord med ungdommene. Det kom senere frem - etter at en mor hadde tatt kontakt - at en gutt på vei til konfirmantundervisning tidligere på dagen hadde blitt angrepet og utsatt for trusler.

— Ungdommene er ute etter penger til narkotika, og det ser ut som om det er 15-åringen som er hovedmann, sier Landro.

Politiet skal nå gå hardere til verks for å få has på guttebanden.

— Vi kommer til å følge nøye med på hva de foretar seg, slik at vi kan få dem vekk fra gaten. De to eldste er allerede i faresonen, sier Gustav Landro.

Han oppfordrer alle som observerer ulovligheter kontakte politiet.