DISKUTER: Parken tek frå oss tryggleiken

Siden 8. august har ungdommen blitt tatt av politiet i Bergen fem ganger. Innbruddsforsøk, tyveri, salg av hasj og piller går igjen.

— 3000 kroner dagen

Mandag kveld ble han sist tatt. Tirsdag var han igjen løslatt.

— Han forteller at han er 17 år og selger hasj for 3000 kroner dagen for å livnære seg. Han fremstår som ærlig i avhør, men vi har ikke klart å fastslå sikker alder og identitet, sier Arne Fjellstad, politiadvokat ved utlendingsavsnittet i Hordaland politidistrikt.

Overlatt barnevernet

Politiet regner med at mannen er fra Nord-Afrika. I avhør har han ikke oppgitt fast bosted i Bergen.

— Da vi løslot ham tirsdag, overlot vi ham til barnevernet. Vi finner ikke at han har foreldre eller andre omsorgspersoner her i Norge, sier Fjellstad.

- Hvorfor ble han ikke fremstilt for varetektsfengsling ettersom han er mistenkt for flere kriminelle forhold den siste tiden?

— Vi mangler sikker identitet og alder på ham. Utlendingsmyndighetene antar at han er eldre enn 17 år, men i forhold til straffeprosessen må vi legge til grunn at han er 17, all den tid vi ikke kan dokumentere noe annet, sier Fjellstad.

- På driv i Bergen

Ved to anledninger har han hatt kniv på seg da han ble pågrepet. Fjellstad sier saken er trist og frustrerende.

— Vi ser at flere utenlandske barn er på driv i Bergen. Sakene er vanskelige, blant annet fordi vi mangler et tilbud å gi dem, sier Fjellstad.

Vet du noe om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post