Voldsepisoden fant sted forrige fredag. En stor mengde ungdommer var samlet i området rundt Fanatorget og Aurdalslia skole.

— Slik saken fremstår for oss, er dette helt uprovosert vold av svært grov karakter, sier lensmann Norvald Visnes ved Fana politistasjon.

17-åringen, som skal ha blitt slått i hodet med en flaske og senere stukket med den knuste flasken, skal ha kommet løpende til for å stoppe en annen slåsskamp.

— Vi ser ingen grunn til å tvile på hans historie. Slik vi kjenner den siktede 18-åringen er uprovosert vold en kjent fremgangsmåte, sier Visnes.

18-åringen beskrives som en pest og en plage for nærmiljøet over lang tid. Han har en betinget dom på ti måneders fengsel bak seg, og nå en lang rekke forhold som ikke er avgjort rettslig. Blant annet tilfeller av vold på barnevernsinstitusjonen hvor han har opphold på.

I går bestemte Bergen tingrett at mannen skal sitte fengslet frem til han blir overført til den aktuelle institusjonen.

— Han sier at han har vært på det aktuelle stedet, og hevder at han ble angrepet. At han skal ha slått noen husker han ikke, sier mannens forsvarer, advokat Vegard Austgulen.

— Vi satser på en snarlig retur til den aktuelle institusjonen, legger advokaten til.

Politiet ønsker å komme til bunns i den grove voldssaken. Derfor etterlyser de flere vitner til hendelsen. Ikke minst gutten som først skal ha blitt angrepet.

— Han har vi ikke vært i kontaktet med. Nå håper vi at han eller foreldrene hans tar kontakt. Vi ønsker også å snakke med flest mulig som var i området da slåssingen startet, sier Visnes.