Den unge gutten er fra Nederland, og har feriert i området noen dager sammen med sin mor og bror, opplyser politiet. Politiet hadde ved 22.30-tiden fortsatt ikke funnet gutten.

— Vi vurderer å avslutte for natten, og fortsetter søk etter antatt omkommet person så snart det lysner igjen. Vi tror ikke lenger at vi vil finne ham i live, sier operasjonsleder Kjetil Drange i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Kaldt vann

Bakgrunnen for at politiet ikke lenger har håp om å finne gutten i live, er at han har falt i vann som holder forholdsvis lav temperatur.

— Dette er en elv med en del vannføring, og som for det meste består av brevann. I tillegg har vi funnet dette røde plagget som tilhører gutten, sier Drange.

Søket foregår cirka en halv kilometer øst for Videseter Hotell. Gamle Strynefjellsveien er stengt for trafikk mens søket etter gutten pågår.

Stri elvestrøm

Politiet fikk melding om ulykken klokken 16.20. Det ble først meldt om at hendelsen hadde funnet sted på Grotli, men 15 minutter senere fikk de beskjed om at det hadde skjedd på Videseter.

Like etter klokken 18 fant letemannskapene en genser som tilhører gutten.

Genseren ble funnet cirka 200 meter nedenfor stedet der gutten falt i elven.

Det ble torsdag kveld søkt med et tjuetall mannskaper fra politi og brannvesen, samt ambulansepersonell, redningsdykkere, redningshelikoptere.

Tidligere i kveld opplyste operasjonsleder Einar Vereide til NTB terrenget er ulendt, og at den strie strømmen i elven også vanskeliggjør søket.

stenger1.jpg
Roy Aron Myklebust, Fjordingen.no