Det store sommerstevnet i regi av Troens bevis var knapt i gang da den syv år gamle Lindås-gutten ble forsøkt lokket inn i et telt og forsøkt misbrukt seksuelt av en voksen mann.

I går var gutten og foreldrene på lensmannskontoret i Kvinesdal for å anmelde forholdet.

— Det dreier seg om et alvorlig forhold, men det er ikke snakk om voldtekt. Det har vært fysisk, seksuell kontakt mellom mannen og gutten, men jeg vil ikke gå i detaljer om hva slags type kontakt det er snakk om, sier lensmannsbetjent Erling Aagesen ved Kvinesdal lensmannskontor.

Tviler ikke på gutten

Aagesen er ikke i tvil om at den syv år gamle gutten snakker sant.

— Dette er faktiske hendelser, det er helt sikkert, sier han.

Lensmannsbetjenten forteller at gutten har det bra, og at han og familien ikke har reist hjem fra stevnet på Sørlandet etter lørdagens episode.

Politiet er i full gang med å etterforske overgrepet.

— Vi jobber med å få klarhet i hva som er skjedd, og har snakket med arrangører og deltakere på stevnet. Det første vi vil gjøre nå er å gå gjennom listene over overnattingsgjester i Sarons dal og se om det finnes noen der som er dømt for slike forbrytelser tidligere, sier Aagesen.

Dårlig signalement

Gutten har gitt et signalement av overgriperen, men ifølge Aagesen er beskrivelsen så vag at det ikke har noen hensikt å gå ut med den.

Politiet håper derfor at noen av de flere tusen stevnedeltakerne kan ha vært vitne til overgrepet.