— Moren ringte og sa at hun har fått beskjed om at gutten har kommet til rette hos bestefaren, som han opprinnelig skulle til, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Svein Lyssand, til bt.no klokken 22.30.

— Det viser seg at gutten ble plukket opp på veien av noen forbipasserende. Han ble kjørt til bestefaren og er i god behold, sier Lyssand til NTB.

Den ni år gamle gutten ble meldt savnet etter at han ikke dukket opp til avtalt tid.

Gikk av bussen på feil stopp

  • Han tok bussen fra Bergen sentrum klokken 17 for å besøke sin bestefar i Fana, og skal ha gått av bussen for tidlig og ikke kommet frem, sier Owe Frøland, redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

Gutten skulle møte faren sin på Fanatorget. Da han ikke kom med bussen som avtalt, fikk faren opplyst av bussjåføren at gutten hadde gått av to holdeplasser tidligere.

- Godt kjent

  • Vi vet veldig lite. Vi holder på å gå gjennom videoopptak fra bussen for å finne ut om han faktisk var der, sier Jørgen Bransøy fra Bergen Sør politistasjon.

— Gutten er født og oppvokst i området, så han er godt kjent.

Familien søkte selv etter gutten i området i flere timer, og det ble satt inn letemannskap fra Røde Kors og Norske Redningshunder.

De søkte i området rundt Fanatorget. Politiet skal ha jobbet ut ifra en teori om at gutten hadde søkt ly innendørs et sted.