AMK skal ha fått melding om uhellet av faren til den åtte år gamle gutten rundt klokken 19 tirsdag kveld.

Onsdag ettermiddag melder Haukeland Universitetssykehus at gutten er alvorlig skadet.

Scooter og ATV

Gutten var på skitur med det lokale fotballaget da han falt og pådro seg bruddskader i låret.

— Fana Røde Kors var på vei med ATV, og ambulansepersonell ble fraktet inn med scooter, sa sykepleier Martin Horn ved AMK-sentralen klokken 19.30.

Folk på stedet sa till bt.no at det tok lang tid å organisere redningsaksjonen. Blant annet tok det tid å få inn båre. Det var ikke mobildekning i løypen, og det skal heller ikke ha vært utplassert båre langs løypen. Mens voksne og barn ventet på hjelpen, pakket de den skadde gutten godt inn slik at han ikke skulle bli nedkjølt. Det var minusgrader i området.

— Han var en tøff liten kar. Han sa ikke et ord og gråt ikke, sier en mann som var på stedet.

Til Haukeland

Ulykken skal ha skjedd omlag to kilometer inn i lysløypen fra parkeringsplassen på Totland. Det ble vurdert å fly gutten ut med luftambulanse, men lys og landingsforhold tillot ikke det.

Klokken 20.50 var gutten på vei til Haukeland. Da hadde det gått cirka to timer fra ulykken skjedde.

bt.no snakket med skiløpere som var ute i lysløypen tirsdag kveld. De observerte redningsmannskapene i løypen og beskrev aksjonen som udramatisk. Da gutten ble fraktet ned til ambulansen, var det voksne og barn sammen med ham.

— Jeg reagerer på at det tok så lang tid å få båre frem til stedet. Jeg håper det blir satt ut noen bårer langs løypen, sier en mann som tilfeldigvis var i løypen da uhellet skjedde.

PÅ VEI: Gutten ble fraktet ned til den ventende ambulansen og kjørt til Haukeland.
RYKKET UT: Fana Røde Kors dro med ATV og ambulansepersonell ble fraktet inn til ulykkesstedet med scooter.
PER LINDBERG