Det bekrefter intensivavdelingen ved Haukeland universitetssykehus

Den tragiske ulykken skjedde ved Statoil-stasjonen på Øyrane i Sandane i går kveld, forteller operasjonsleder Atle Jansen ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Reddet av helikopter

— Vi fikk melding om ulykken klokken 19.35, og skjønte fort at det dreide seg om alvorlige skader. En luftambulanse var tilfeldigvis i luften i nærheten av Sandane, slik at det kom svært raskt til ulykkesstedet. Gutten ble fløyet rett til Haukeland universitetssykehus, forteller Jansen.

Han beskriver hendelsesforløpet i ulykken som klassisk. Ballen føk ut i veien, og gutten løp etter. Personbilen som kom imot klarte ikke å stanse. Ulykken skjedde i en 50-sone like i nærheten av hjemmet til femåringen.

Etterforsker

— Det var i hvert fall ett øyenvitne til ulykken. Vi har startet etterforskning, og vil avhøre vitner og involverte etter hvert. Så langt er det ikke noe som tyder på at ulykken kunne vært forhindret av sjåføren, sier han.

Ved akuttavdelingen på Haukeland universitetssykehus fikk BT sent i går kveld opplyst at tilstanden til gutten var kritisk, men stabil. Femåringen var da overført til intensivavdelingen. I formiddag døde femåringen der.