ESPEN TJERSLAND og KEN ROSSLAND

— Tilstanden er alvorlig og stabil for den ett år gamle gutten som kom inn til Haukeland Universitetssykehus i går ettermiddag etter å ha falt ut av et vindu, opplyste Therese Trandem ved Informasjonsavdelingen på Haukeland Universitetssykehus i formiddag klokken 10.30.

Falt ut fra barnerommet

Den vesle gutten skal ha oppholdt seg på barnerommet i leiligheten da han ramlet ut av vinduet. Gutten falt nærmere åtte meter før han landet i asfalten.

Bergens Tidende var i går kveld i kontakt med flere naboer i Nebbestølen, der ulykken skjedde klokken 17.42 i går ettermiddag.

Fant gutten i gaten

— Jeg så ikke at han falt. Men jeg fikk beskjed av to jenter like etterpå at det lå en liten gutt i veien, forklarer en kvinne som oppholdt seg på lekeplassen like i nærheten.

Hun var den første som kom til stedet og så gutten ligge på asfalten.

— Det var et ganske ille syn, og jeg skjønte med en gang hva som hadde skjedd, forklarer kvinnen som ønsker å være anonym.

Hun sier hun fikk lagt gutten i stabilt sideleie, før hun løftet ham opp fra bakken.

— Jeg bar ham bort til inngangsdøren og fikk varslet foreldrene, forklarer hun.

Da foreldrene kom løpende ned fikk de se gutten ligge i armene på nabokvinnen.

I mellomtiden var ambulanse blitt varslet, og flere andre naboer hadde kommet til.

— Det føltes som en evighet før ambulansen dukket opp, sier hun.

Nabolaget i sjokk

— Hele nabolaget er i sjokk etter det som har skjedd, sier Danka Rarogijevic, som bor i samme borettslag som den lille gutten.

— Jeg har selv to barn, og vi var ute på lekeplassen da ulykken skjedde. Det er bare helt forferdelig, sier hun.

Gutten skal ha vært ved bevissthet da ambulansepersonell kom til stedet. Han gråt kraftig, forteller kvinnen som fant ham.

Den 18 måneder gamle gutten pådrog seg bruddskader og kvestelser, og ble innlagt på intensivavdelingen ved Haukeland Universitetssykehus.

Klarlegge årsaken

Politiet fikk i går ikke anledning til å snakke med foreldrene, som oppholdt seg på sykehuset sammen med gutten. Men det foreligger ikke mistanke om noe straffbart.

— Politiet vil likevel etterforske hendelsen for å kartlegge årsaken til ulykken, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt.