Elevene ved Fana gymnas hadde turdag. Halvparten av elevene var på Voss og sto på ski, mens resten dro på tur til Rundemanen for å ake da en 16 år gammel gutt falt om.

— Han fikk et illebefinnende. Hjelp ble tilkalt, men det tok noe tid før luftambulansen klarte å lande, sier rektor ved Fana gymnas, Randi Wennemo.

Politiet fikk melding via AMK om hjertestans ved Rundemanen klokken 11.51. Ifølge politiet var det tåke og snøvær i området som gjorde at luftambulansen hadde problemer med å lande.

I mellomtiden forsøkte både lærere og medelever å gi førstehjelp til gutten. En tilfeldig forbipasserende lege kom også raskt til stedet.

— De gjorde alt de kunne. Han ble så sendt til Haukeland med luftambulansen, men livet sto ikke til å redde, sier rektor.

Ifølge politiet ble det meldt at 16-åringen ble fløyet til Haukeland universitetssykehus klokken 13.14 torsdag ettermiddag.

Det skal være en minnemarkering for gutten på skolen fredag.

— Vi kommer til å informere alle ved skolen om hva som skjedde i morgen tidlig. Det blir ingen vanlig skoledag. Det blir en veldig spesiell dag, sier Wennemo.