En 13 år gammel gutt fra Bergen har gått til sak mot barnevernet i byen etter at han ble tvangsflyttet fra hjemmet sitt og til en institusjon på Jæren i Rogaland. Der må han være uten skoletilbud og uten venner og familie. Han har bodd der siden påske, skriver tv2.no.

— Min oppfatning av situasjonen er at gutten ikke kan ha det sånn som dette så veldig mye lengre. Jeg er dypt bekymret for ham, sier guttens advokat Tom Erik Vestrheim.

Gutten skal ha tatt av 14 kilo på de seks ukene han har vært plassert på Jæren. I tillegg skal han ha sovet lite og grått mye. I en e-post skal gutten ha skrevet: «Jeg går jo glipp av ALT nå skole, venner, høytider-ALT! ORKER IKKE MER NÅ! Jeg MÅ HJEM NÅ! Har det helt GRUSOMT NÅ!»

Tvangsflyttingen skjedde etter at Barnevernet ikke var enige med guttens mor om behandling av 13-åringens sykdom. I utgangspunktet hadde Fylkesnemnda bestemt at han skulle bo i et fosterhjem i nærhetens av skole og venner. At han likevel ble flyttet langt av gårde, karakteriserer guttens advokat som et klart overgrep.

— Man har tatt et barn ut av en tilværelse som for det barnet opplevdes som trygg og god.

Bergen kommune står imidlertid på sitt.

— Når vi gjennomfører en slik beslutning er det fordi vi mener den er riktig, sier Finn Strand, kommunaldirektør for helse og inkludering i Bergen kommune.

Han påpeker også at gutten kun er midlertidig plassert på Jæren, og at han senere skal i fosterhjem.