• Det er sårt og skuffende, sier Gunvor Osberg Svellingen. I natt har tyver brutt seg inn i landhandelen hennes på Hellesøy.

Det var tidlig i morges Gunvor og mannen fikk vite at det hadde vært innbrudd i butikken de driver i det lille samfunnet ytterst i Øygarden.

— Bussjåføren som kom med første bussen oppdaget innbruddet. Han så også en bil som sto i nærheten av butikken i 04.40-tiden. Jeg lurer på om det kan ha vært tyvene, sier Gunvor.

Hun sitter og venter på politiet når bt.no snakker med henne. Nå kan hun bare konstatere at tyvene har forsynt seg med røyk, drikke og snop.

— All tobakken er vekke, alle lightere, og en god del øl og cider. I tillegg har de tatt sjokolade og barnedrops, så det må ha vært ungdommer som har vært på ferde, sier hun.

Det er første gang hun opplever innbrudd i butikken.

— Det er så skuffende, så sårt, at vi ikke får ha tingene i fred. Men sånn er det vel blitt, selv her ute.

Hellesøy er en tett, liten bygd der innbyggerne har oversikt over alt som skjer. Likevel er det ingen som har sett eller hørt noe mistenkelig i natt.

— Det blåste kraftig, så vinden kan ha overdøvet lydene, sier Gunvor Osberg Svellingen.

Lensmann Bjørn Hagen i Fjell og Sund forteller at politiet vil foreta en åstedsundersøkelse i butikken. De er interessert i å komme i kontakt med alle som har observasjoner som kan ha sammenheng med innbruddet.

SKUFFET: Gunvor Osberg Svellingen (i rødt) vet ikke hvor mye varer som er stjålet. - Det har jeg ikke regnet ut ennå. Jeg driver uansett ikke butikken for å bli rik, sier hun.
Bergens Tidende