• Når de er så tidlig opp, kunne de like gjerne gått med avisen og tjent nesten like mye.

Rundt klokken fem tirsdag morgen gikk alarmen hos Bryggen gull og sølv i Hillerenveien på Mathopen.

Etter flere mislykkede forsøk, hadde innbruddstyvene omsider klart å komme seg inn i butikken og rasket med seg utstilte produkter hos gullsmeden.

— Det er veldig irriterende. Du står opp hver morgen og sliter for noen skarve kroner. Så er det alltid noen som skal komme å ta det fra deg. Jeg må visst få meg hund igjen, sier gullsmed og tidligere formann i Rottweiler-klubben, Roar Hansen.

Tabbetyver

Tyvene har først forsøkt å ta seg inn gjennom en bakdør. Her har de gitt opp, siden døren er boltet fast fra innsiden. De har også gitt opp å ta seg inn gjennom bakvinduet på grunn av tykke metallstenger på innsiden.

Til slutt har de tatt seg inn gjennom ståldøren på forsiden av butikken, ved å bøye bort dørkarmen.

— Alt av verdi er jo låst inn i safen, så det er ødeleggelsene som er verst. Jeg driver et gull- og sølvverksted, ikke en fancy gullbutikk, sier Hansen.

Tyvene har blant annet tatt med seg en brevåpner og en spesiallaget sølvring.

— Ringen er ikke verdt så forferdelig mye, men jeg har brukt mange arbeidstimer på å lage den. De har også stjålet tre-fire utstillingsringer som er laget av stål. Der har de bommet helt.

Kunne gått med avisen

Til sammen kan alt tyvene har fått med seg være verdt noen tusen kroner.

— Når de likevel er så tidlig oppe, kunne de like gjerne gå med avisen og tjent nesten like mye. Dette er ikke akkurat stedet å gjøre seg rik på for en innbruddstyv, kommenterer gullsmeden.

Tidligere holdt Hansen til på Bryggen. Også da opplevde han innbrudd.

— Det var helt på tryne. Tyvene holdt på helt til snekkerne som rehabiliterte Bryggen kom på jobb. Det ble et skikkelig basketak med gull og knust glass over alt.