Maskert med hetter, brøt de rumenske mennene seg i juli i fjor inn i gullsmedbutikken F. Lohne Gull på Oasen kjøpesenter i Fyllingsdalen.

Tidlig i år ble fire menn dømt for grovt tyveri. Nå er en til medsammensvoren funnet, som skal være sistemann i banden. Mannen, som også er rumener, ble pågrepet i Italia for kort tid siden.

Fredag blir han fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Han har tilstått forholdene.

— Vi ber om fire ukers varetektsfengsling, sier politiadvokat Trond Høvik. Han er jurist ved bergenspolitiets gruppe for mobile vinningskriminelle.

Gullbanden fikk med seg gull og diamanter til en salgsverdi på 1,2 millioner kroner. Bare noen få gullringer er funnet og returnert til den bergenske gullforhandleren.

Den rumenske mannen klarte siden å ta seg ut av Norge, før han ble funnet av italiensk politi. Han ble ettersøkt gjennom kanaler som Interpol.

Banden forsøkte også flere andre innbrudd, blant annet på en gullsmedbutikk i Sarpsborg. De fire som tidligere er dømt, ble alle tatt på Tynset i en svenskregistrert bil. En av dem ble dømt for innbrudd på en Rema 1000-butikk på Laksevåg.

To av mennene ble i januar idømt to års og ett års og ni måneders fengsel.

HETTER: 1,2 millioner kroner var utbyttet de rumenske mennene fikk med seg fra F. Lohne Gull ved Oasen kjøpesenter i Fyllingsdalen. Mannen som ble tatt i Italia har tilstått innbruddet.