• Dette er ikke gøy, sukket den tyske «Gullmannen» på engelsk til Byredaksjonens utsendte i går ettermiddag, da det nok en gang plasket ned - også på Torgallmenningen.

HEIDI SCHJETNE

Søndag sto han forgjeves og speidet etter folk å underholde i plaskregnet. Men i går hadde han gått i dekning under en paraply.

— Søndag var en fæl dag. Jeg var både våt og kald etter å ha stått der hele dagen. På hjemveien måtte jeg gå barføtt, fordi sko og sokker var gjennomvåte. Og du vet, en slik gullfrakk er heller ikke vanntett, så det rant igjennom den også.

Men i går hadde «Gullmannen» kommet på bedre tanker; og skaffet seg en stor, grønn paraply. Godt beskyttet mot bergensværet så han ut til ha det nokså komfortabelt.

— Denne paraplyen er ikke noe fin. Og dessuten har jeg aldri vært nødt til å bruke paraply på jobb før, sa «Gullmannen». La oss ønske ham et tørrere bergensopphold fremover.

ET REGNSUKK: I går gikk «Gullmannen» i dekning for regnet på bergensk vis. - Første gang jeg må bruke paraply på jobb, sukket han. <br/>Foto: HEIDI SCHJETNE