Klokken 08.29 i morges fikk politiet melding om et grovt tyveri på Heiane storsenter på Stord.

— De har tatt seg ned gjennom taket på senteret og inn i en blomsterforretning. Fra blomsterforretningen har de brutte seg gjennom vegg og inn i en tilstøtende gullsmedforretning, sier operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til bt.no.

Politiet har ikke nå oversikt over hva og hvor store verdier som er stjålet.

- Inn i skap uten alarm

Tyvene har klatret ned i blomsterforretningen Mester Grønn. Her har de laget et hull i veggen inn til gullsmed Bjørklund.

— De må ha visst veldig godt hvor de skulle gå inn. De har brutt seg inn i et skap i gullsmedbutikken, der det ikke var alarm, sier politifolk på stedet til bt.no sin reporter.

Stakk hånden gjennom hullet

Tyvene har ikke vært inne selve butikken, som var full av alarmer. Gjennom hullet i veggen har de stukket hånden inn i et glasskap og rensket det for verdier. De som er tatt er dåpssmykker i gull og litt diamanter. Trolig verdt i størrelsesorden 250.000 kroner.

— Trolig er verdier for flere hundre tusen kroner tatt. Jeg vet ikke mer ennå, for jeg har ikke fått komme inn i butikken, sier Randi Presthaug til bt.no. Sammen med søsteren, driver hun gullsmedforretningen Bjørklund på Heiane storsenter på Stord.

Hjemmelaget stige

Tyvene har brukt en hjemmelaget stige for å komme ned fra taket og inn i blomsterforretningen. Trinnene er greiner kappet av et tre. De er surret på tauet med svart teip.