Takle i Gulen var landets våteste tirsdag med 61,5 millimeter nedbør. Prognosene tidligere i dag varslet 100 millimeter nedbør i kommunen.

— Men det har gått bra, sier Martin Kulild.

Rådmannen i Gulen forteller at han ikke har fått noen meldinger om skader i forbindelse med det store regnfallet.

— Vi er en kommune som har litt erfaring med dette med regn, så dette har ikke vært mer enn en dårlig dag værmessig, sier han.

- Blåser godt

Vakthavende meteorolog Tone Christin Taule ved Vervarslinga på Vestlandet forteller at det ble målt liten storm på Fedje i 19-tiden tirsdag kveld. Vinden var ventet å løye utover kvelden, men da skulle det til gjengjeld begynne å regne kraftig igjen.

— Såvidt jeg har det gått veldig bra, sier Kristin Handeland, ordfører i Fedje.

Hun sier folk i kommunen har vært flinke til å forberede seg på uværet.

— Nå har det jo vært litt vind i helgen, så de fleste har sikret båtene og tingene sine godt, sier hun.

Hun var selv utendørs i 19-tiden i kveld.

— Det blåste godt, men det var ikke dramatisk. Akkurat nå har det løyet litt, sier hun til bt.no klokken 22.

- Lavtrykk i kø

Mellom klokken 07 til 19 torsdag fikk Bergen 24,1 millimeter regn. Det er mye, men ikke så ille som meteorologene fryktet. Kvamskogen fikk til sammenligning 52,5 millimeter i samme periode.

Det blåste også godt

Likevel er det ingen grunn til å lette på beredskapen. Meteorologen melder om en våt og vindfull start på desember også.

— Det blir mye av det samme været vi har hatt den siste uken, dessverre. Lavtrykkene står i kø, og presses inn mot oss, forteller Taule.

Kort fortalt blir onsdag preget av ustabilt bygevær. Torsdag kommer et nytt sterkt lavtrykk innover, noe som kan gi stiv kuling og mye regn igjen.

— Fredag ser ut til å bli en liten mellomdag med byger, før nok et lavtrykk kommer lørdag. Da blir det reprise, med sterk kuling og regn, sier Taule.

BASSENG: Slik så det ut under Nygårdsbroen natt til onsdag.
GERHARD FLAATEN