På Ole Bulls plass kikker en gulgrønn påskehare i krepp-papir ut fra et butikkvindu. Den er plassert helt alene ved siden av en stabel med dvd-er, og vi er ikke helt sikre på om den er lykkelig der den står.

Da ser Ellen Kobbeltvedt mye mer tilfreds ut der hun befinner seg med nesen ned i en tulipanbukett, bak en haug med gule påskeliljer. Hun skal kose seg med blomstene og feire hjemmepåske sammen med mannen sin, passe barnebarn og gå på Byfjellene, forteller hun.

Opp ned-bh

— Å, der har vi en påskegris! utbryter fotografen foran noen store speilglassruter i Strandgaten. - Eller kanskje det er en fet påskekylling, legger han til og fotograferer den frodige påskeutstillingen. Ingen tvil om hvilken høytid som er i anmarsj her.

Nede på Strandkaien henger en gul bh opp ned og lover sommer. Sammen med en gul strømpefot, flagrende sommerfugler og luftige fjær trer den offensivt frem i en ellers lyseblå vårutstilling.

En gul bybuss passerer med en gul personbil på slep, rett foran et gult trafikkskilt. Det er mange færre gule biler enn rød, det kan vi skrive under på etter denne jakten på gulfarge i bykjernen. En mann passerer på fortauet mens han rutinert ruller seg en røyk fra en pakke gul miks nummer tre.

Dekorert strutseegg

Borte på Vågsallmenningen på Bondens marked finner vi en blid Ole Mikkel Odden og et stort dekorert strutseegg som han har malt selv. Egget kommer fra gården Rosenlund i Fyllingsdalen, og Ole har et egg for salg også. Den femte april venter de årets første strutsefødsel, forteller gårdbruker Birte Larsen, som håper på 30-40 nye strutser på Rosenlund gård i år. Kanskje går det an å kalle strutsebabyene kyllinger siden de kommer ut av egg.

I en sidegate til Torgallmenningen har det slått seg ned to langbeinte figurer i hvert sitt vindu, sammen med sitrongule og hvite serviser. De er i hvert fall kyllinger, selv om de lange oransje beina minner mest om storkebein. Under den korpulente tøykroppen i gult stoff med hvite prikker strekker de leggene nedover i utstillingen og kaller nesten på morskjærligheten.

Bananskall

Det gjør ikke bananskallet som noen har slengt opp på en gesims ikke langt fra Politihuset. Om ikke onkel Politi ser alt, så fanger i hvert fall fotografens lange linse den gule kveilen. En gang hang den sprekkeferdig under helt andre himler enn dagens skygrå bergenske.

Og da er det ikke langt unna til Marimekkos smilende retroblomster i et vindu på øvre del av Vågsallmenningen. De matchende påsketreskoene simpelthen krever oppmerksomhet. Dekorert med gule blomster må de vel være selvskrevne til hyttebruk i påsken, skulle vi tro.