GURI GUNNES OPPEGÅRD

Søndag vasset Lewis Gordon Pugh i land etter å ha brukt sommerferien på å svømme Norges lengste fjord på langs. Mens ordførerne applauderte om kapp, viser Guinness rekordbok nå fingeren til briten. Han får ikke navnet sitt i boken.

Det er ikke første gangen Pugh blir nektet kirsebær med de store. I 2003 svømte han fem km rundt Nordkapp. Det burde kvalifisert som verdens nordligste svømmetur, mente Pugh. Men Guinness hadde allerede priset en russer, siden hans team hadde boret et hull gjennom isen ved Nordpolen slik at mannen fikk ta seg noen tak. Det kvalifiserer ikke som svømming, mener Pugh.

— Folk i kaldtvannssvømme-miljøet anerkjenner ikke russeren som rekordholder. De anser min svømmetur som den virkelige rekorden, sier Pugh.

Hans erfaring med Guinness er årsaken til at Pugh ikke synes anerkjennelse i rekordboken er krangelen verdt.

— Det viktigste for meg er at svømmemiljøet godkjenner rekorden. Selv om Guinness nekter å godkjenne rekorden, betyr ikke det at det ikke er noen rekord.

Årsaken til at rekordboken er tilbakeholden skal være at de mangler en kategori for verdens lengste svømmetur i kaldt vann.

BOKNEKT: Lewis Gordon Pugh fikk gratulasjoner av Gulen-ordfører Trude Brosvik da han søndag vasset i land i Eivindvik etter å ha svømt Sognefjorden på langs i løpet av 20 dager. Men det holder ikke for Guinness rekordbok.<p/> FOTO: VEGAR VALDE