Lydkunstverket «Adsonare» består av 7 mikrofoner, 21 bevegelsessensorer og 56 høyttalere. Det er laget av den anerkjente kunstneren og musikeren Natasha Barret, forteller NRK Hordaland.

Kunstverket fanger opp lyd og kaster den tilbake, slik at folks host og hark blir spredd rundt i bygget. Det kostet 680.000 kroner i innkjøp, men nå krever brukerne av bygget at det blir fjernet.

— Du er den eneste som er her, så hører du grynting og andre lyder. Det er kjempeskummelt, sier en av brukerne, Beate Krakstad, til NRK Hordaland. Kunstverket er blitt tema på møte hos arbeidsmiljøutvalget. For å skåne de ansatte, ble det vedtatt at lydene skal slås av om ettermiddagen, forteller personaldirektør Kjell Bernstrøm.

— Kunst skal jo skape engasjement og interesse. I dette tilfelle har den jo absolutt gjort det. Men det skal jo ikke gå utover arbeidsmiljøet, sier han.

Utsmykkingsfondet for offentlige bygg sier de aldri har opplevd å få så mange klager på et kunstverk, men vil ikke gi ytterligere kommentarer før de har behandlet saken.

ÅSTEDET: Det er her, på Universitetets nye BBB-bygg ved Haukeland sykehus, at gryntekunstverket skremmer folk.
GIDSKE STARK