Hovedredningssentralen fikk melding om grunnstøtingen klokken 00.40 i natt. Den gikk på grunn ved Haugsholmen litt nord for Selje.

— Vi sendte en redningsskøyte til båten. Den svensk registrerte båten står fortsatt på grunn. Ingen personer er skadd. To taubåter er nå på stedet og vil prøve å trekke båten av grunnen senere i dag, sier Tor Eivind Moss ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til bt.no i morges.

"Cemstar" er en svensk registret sementbåt på 6000 tonn. Den er lastet med tørrsement.

Må dumpe 500 tonn sement

Det er et hull i forpiggen, men etter det vi får opplyst er det ikke kommet vann inn i lasten. Det vil i tilfelle skape et problem.

Værforholdene er etter forholdene gode. Før bergingsbåtene fra Ålesund kan starte arbeidet, må man dumpe 500 tonn sement for å gjøre båten lettere, skriver bygg.no.

Skulle til Ålesund

Cemstar ble lastet i Breivik og skulle til Ålesund og Molde.

— Båten har skader i baugen, men går mot Ålesund for egen maskin. Den blir fulgt av to taubåter, opplyser operasjonsleder Edmund Natvik ved Ødegaard Berging i Ålesund til NTB.

Ingen skadd

Den 114 meter lange sementbåten, som er registrert på Gotland og fører svensk flagg, var lastet med 5.000 tonn tørrsement. Noe av sementlasten ble dumpet i havet for å lette fartøyet.

Det er en besetning på 11 på skipet, som eies av Klaveness Cement Logistics AB, et datterselskap av norske Torvald Klaveness Konsern AS.

Ingen av mannskapet ble skadd under grunnstøtingen, og ifølge rederiet har det heller ikke vært utslipp av olje.

PÅ GRUNN: Sementskipet «Cemstar» gikk på grunn syd for Kvamsøy i natt.
BERGES: Bildet viser maskinpasser Ronny Pedersen på redningsskøyten «Emmy Dyvi» (Ålesund) som gjør klar sleperen. FOTO: REDNINGSSELSKAPET