Skolebyråd Ruth Grung har fått kjørt seg de siste dagene. Mandag ble hun hudflettet av foreldre til skolebarn. I går raste barnehageforeldre mot byrådets sparepolitikk.

Det sprakk for Ruth Grung da foreldrene lo høylytt av hennes svar.

— Jeg gidder ikke å sitte her hvis dere ikke er interessert i å høre det jeg har å si. Jeg er ingen klovn. Dere får tro på det jeg sier, sa Grung.

Hun måtte ta i mot all pepperen fra 50-60 engasjerte barnehageforeldre, på et åpent møte på Haukedalen skole i går kveld. Det er kanskje ikke rart at hun nøs.

For politikerne fra SV, Høyre og Frp strakte hendene i været og la all skyld for nedskjæringer, fullere barnehagen og mer stressede ansatte, på byrådet og Arbeiderpartiet.

Særlig lett ble matchen for Fremskrittspartiets Arvid Blommedal. For han er ikke penger et problem.

— Det er klart det finnes penger i verdens rikeste land, var budskapet fra Frp representanten.

Ruth Grung forsvarer forslaget fra byrådet om å øke barnetallet i barnehagene.

— Vi har to mål. For det første er hver nye barnehageplass et gode for alle uten barnehageplass. For det andre er det viktig at barnehagene har god kvalitet, mener Grung.

Foreldrerepresentantene mener det er to ønsker som ikke lar seg forene, så lenge det ikke settes av mer penger i budsjettet.

Applausen brøt ut da en av foreldrene konkluderte med at de ville mye heller ha høy kvalitet i barnehagen, enn lavere foreldrebetaling.

— Barn er ingen pakke. Det er et lite menneske av kjøtt og blod som trenger ekstra ressurser, sa Ann Kristin Landås. Hun advarte mot å stappe barnehagene fullere.

— Hvis det er barnehagestyrere som mener de kan ta inn et nytt barn uten at det går ut over kvaliteten, så synes jeg de skal få prøve det, svarte Grung.

At barnehagene i Bergen nå bryter lovverket vil ikke Grung høre snakk om.

ANGREPET FRA ALLE KANTER: Skolebyråd Ruth Grung tente da sinte foreldre lo av hennes argumenter. Grung (til høyre) ble angrepet fra alle kanter. Martin Smith-Sivertsen, Arvid Blommedal og Nina Beate Jensen slapp lett fra debatten.
Foto: Rune Sævig