Den endelige avgjørelsen om hvem som skal bli Aps fylkesordførerkandidat tas ikke før neste torsdag, i representantskapets møte. Men i går kveld stilte flertallet av nominasjonskomiteen seg bak Ruth Grung som sin kandidat.

Takket nei til plassering — Flertallet ønsker en fornyelse, mens to ønsker fortsatt støtte til Joril, sier Per Rune Henriksen fra nominasjonskomiteen.

Han regner med at representantskapet vil gå inn for komiteens innstilling. Dermed kan Joril Christensen som ved forrige valg var nummer to på fylkestingslisten forsvinne helt ut av listen. Hun ønsker nemlig ikke en lavere plassering.

— Det er ikke umulig at hun ville havnet høyt. Men hennes ønske var å ikke havne på listen når hun ikke endte først, sier Henriksen.

Han mener at Grung er den beste kandidaten fordi hun lenge har arbeidet med saker som er viktige for Hordaland, som samferdsel og videregående opplæring.

Vurderer å gå til filmen - Det var ikke sånn at jeg stilte et ultimatum om førsteplassen eller ingenting, forklarer Christensen.

Hun ønsket ikke en lavere plassering på nominasjonslisten, fordi hun i så fall kanskje må flytte ut av fylket for å få seg jobb. Det ville gi ekstraarbeid i form av omvalg.

— Dessuten er det sånn for både Ruth og meg at hvis man har vært i ledelsen så føles det ikke helt godt å ligge langt nede på listen, sier hun.

Hun har fremdeles tro på at representantskapet kan komme til å velge henne.

— Men er jeg ute, så er jeg ute. Jeg har jo en mann som er fra Nigeria, og da vi var der i sommer spilte jeg i masse musikkvideoer fordi jeg er hvit. Kanskje det kunne vært en karrierevei etter politikken? Nollywood er faktisk den tredje største filmprodusenten i verden, sier hun.