Hun gikk et kjempeløp på gårsdagens stafett.

Men Poirées innsats kunne ikke redde de norske skiskytterdamene fra en fadese i stafetten. Den var ødelagt allerede etter 2,5 km.

For Tora Berger gikk ut som nummer 18 og sist etter første skyting på startetappen. Skaden ble umulig å reparere, selv om Liv Grete klatret fra 12. plass til bronseposisjon. Gunn Margit Andreassen og Linda Tjørhom var ikke i nærheten av å følge opp. Dermed ble det femteplass, 3,22 minutter bak Russland.

Fattig trøst

— Dette var det beste løpet jeg har gjort i år. Men det er liten trøst i at jeg får det til, når ikke de andre er i slag. Alle fire må være i form for at vi skal ha sjanse på å ta medalje i OL, sier Liv Grete.

Hva som skjer med Liv Grete neste sesong, vil hun ikke svare på nå. Hun har ikke tatt noen beslutning på om hun skal gi seg, eller om hun skal satse videre.

–Jeg skal bruke litt tid på å bestemme meg, men ikke veldig lang tid, er alt Poirée vil si om den saken.

Skiskytterforbundet vil de be Liv Grete Poirée (31), som altså kanskje legger opp, om talenthjelp.

– Liv Grete er den desidert største profilen vi har hatt på damesiden. Med sin personlighet og vesen er hun en profil vi absolutt vil ha med oss videre, uansett hvilke valg hun tar. Hun har erfaring, kunnskap og vet hva som kreves for å nå toppen sier generalsekretær i NSSF, Alf Koksvik.

Minnet om Bjørndalen

Løpet hennes i går minnet mye om det Ole Einar Bjørndalen gjorde på herrestafetten.

Selv fikk hun så gode svar at hun øyner håper for fellesstarten i morgen.

– Da går jeg for gull, sier hun.

Liv Grete hadde beste langrennstid av alle, og var god på standplass. Men med en strafferunde og 13 ekstraskudd totalt, var Norge sjanseløse på medalje.

Og nå har både ledere og jentene selv kommet til den forsmedelige erkjennelsen: fire av fem jenter har ikke klart å finne formen til det store sesongmålet.

– Vi er langt unna form i øyeblikket. Vi mangler trøkk, hvorfor kan jeg ikke gi noen god forklaring på, sa Gunn Margit Andreassen, som kom tilbake i skiskytterlaget etter mammapermisjon i fjor.

Ingen ettervekst

Og Norge sliter også med etterveksten. Unntaket er Julie Bonnevie-Svendsen (18), som debuterte med å bli nummer 15 og beste norske i Hochfilzen før jul. Så ble kjempetalentet syk, slik at hun misset sjansen til å oppnå plasseringene hun trengte for OL-tur.

TOR HØVIK