TORSTEIN STANGENES

— Hun så at hunden kom inn. Han hadde fått øyet på chinchillaen og var aggressiv. For å slippe unna hunden, måtte hun gå inn på rommet sitt og lukke døren. Hun hørte at hunden skrapte på døren hennes, forteller faren.

Deretter har hunden gått bort til buret til chinchillaen. Chinchilla er et silkemykt kjæledyr som likner på et ekorn. Buret var en meter bredt, og cirka en drøy halvmeter dypt og høyt. På toppen av buret gikk det noen plastrør kjæledyret kunne krype i. Chinchillaer kan bli 20 år gamle. Denne ble bare fire.

Død på bakken

— Hunden har revet av plastrørene, og dratt chinchillaen ut av buret. I mellomtiden ringte datteren meg. Jeg holdt på å fylle bensin, men kjørte rett hjem. Der så jeg at hunden holdt på å jage de to kattene våre i hagen, og chinchillaen lå død på bakken, sier faren

Han forteller at hunden var veldig oppspilt, og er glad for at det ikke var noen små barn i nærheten som begynte å grine. Det frykter han kunne gått veldig galt.

Jagde katter også

— Jeg fikk fatt i hunden utenfor noen hus bortenfor oss. Den jagde katter der også. Ingen av oss har sett den før, og den hadde ikke halsbånd, sier han.

Hunden er nå i forvaring hos politiet. Familien vil ikke be om at hunden blir avlivet, fordi den mener det er hundeeieren som er skyld i den fortvilte situasjonen.