Lørdag kveld mellom klokken 21.30 og midnatt hadde politiet fartskontroll i Fjøsangerveien, ved bompengebodene på Nye Nygårdsbro, i retning mot sentrum.

— 19 bilister ble bøtelagt for å ha kjørt for fort. Herav fire drosjer, tre av dem med passasjerer i bilen, forteller leder for trafikkavsnittet ved Bergen Sentrum politistasjon Arvid Ask til bt.no.

Fire unge menn må gå

Fire unge menn i alderen 18-22 år kjørte suste forbi bompengeboden i mellom 76 og 84 km/t. Fartsgrensen på stedet er 50 km/t.

De unge mennene må nå klare seg uten førerkort en tid. De fire ble tatt i en Peugeot, en Golf, en Kia og en Audi.

I tillegg ble en bil avskiltet i kontrollen.

Harley i Sandviken

En mann ble søndag kveld tatt på sin tunge motorsykkel, en Harley Davidson, i Munkebotnstunnelen i Sandviken. Han ble målt til 97 km/t i 50-sonen.

— Førerkortet ble beslaglagt. Farten var så høy at dette nærmer seg ubetinget fengsel, sier Arvid Ask.

Kontrollen ble foretatt i går kveld mellom klokken 19.15 og 21.15. Syv personer fikk forenklet forelegg i kontrollen.

Promille i Sjøgaten

Lørdag ettermiddag ble en mann fratatt førerkortet i en kontroll i Sjøgaten i Sandviken. Mannen er mistenkt for promillekjøring, og det er i tillegg tatt utvidet blodprøve av karen.

MYE RÅKJØRING: Før helgen gikk politiavdelingssjef Arvid Ask ut og fortalte om svinkjøring på Sjølinjen og nedover Fjøsangerveien. I helgen ble 19 nye bilister tatt i en fartskontroll i Fjøsangerveien.
Arkivfoto: Arne Nilsen