— Svimmel og vondt i hodet. Ellers går det bra, sier Per Kristian Hagen (25) når BT besøker ham på nevrokirurgisk avdeling på Haukeland universitetssykehus.

Det svartnet

Det var torsdag kveld Hagen gikk på sin aller første konsert med det norske black metal-bandet Mayhem på Det Akademiske Kvarter. For å være ekstra skumle hadde bandet som alltid med seg sauehoder på scenen.

Men under ekstranummeret gikk det galt. Som en del av showet ble det kastet et sauehode ut i salen. Da svartnet det for black metal-tilhengeren fra Bergen.

— Det gikk så fort at jeg ikke fikk med meg at jeg ble truffet. Jeg husker bare deler av fallet, og at noen hjalp meg opp igjen, sier en noe fortumlet Hagen.

Etter å ha blitt skutt i senk med smalahovet, gikk Hagen hjem og la seg. Men smertene gjorde det umulig å sove, og etter en tur på Legevakten bar det rett på Haukeland for den uheldige konsertgjengeren. Som nå er operert for brudd i tinningsbeinet.

Er imot sauehodekasting

Som pyrotekniker for bergensbandet Ralph Myerz & The Jack Herren Band er 25-åringen selv dypt involvert i rockebransjens effektmakeri. Men pælming av sauehoder synes han ikke mye om.

— Jeg hadde jo hørt at Mayhem pleier å bruke sauehoder og oksehoder som scenepynt. Men jeg visste ikke at de kastet dem ut i salen. Det ser kanskje tøft ut, men det får da være grenser. Sauehoder er jo litt harde og tunge til den type bruk, humrer Hagen.

— Håper bare jeg ikke må stå over den store norgesturneen som starter 18. mars, sier Per Kristian Hagen.

Som ellers er strålende fornøyd med torsdagens Mayhem-konsert.

- Ting skjer ...

— Hva faen, ting skjer, sier Mayhem-gitarist Blasphemer når BT ringer ham.

— Vi gjorde showet vårt, folk må forvente seg et helvete når Mayhem kommer til by'n, sier Blasphemer.

— Noen ganger blir vi utagerende og går løs på dyrehodene. Torsdag kjørte Maniac kniven i et dyrehode, løftet det over hodet og sendte det ut i salen, sier han.

Blasphemer så ikke selv at sauehodet skjøt en fan i senk. Bandet har heller ikke tatt kontakt med Hagen.

— Vi ser ingen grunn til det. Det var et uhell som kunne skje hvor som helst.

— Vil dere forandre sceneshowet etter dette?

— Aldri.

— Hva vil du si til den uheldige?

— Stå lenger bak neste gang, sier Mayhem-gitarist Blasphemer.

SKALPERT: Det svartnet for black metal-fan Per Kristian Hagen da han ble slått i bakken av Mayhems flygende sauehode. - Det verste er vel at jeg er blitt skalpert. Burde kanskje saksøkt bandet for akkurat det, flirer 25-åringen.