Torsdag kveld holdes det folkemøte på NHH i Bergen med Jens Stoltenberg (Ap), Erna Solberg (H), Audun Lysbakken (Sv), Knut Arild Hareide (KrF) og Ketil Solvik-Olsen (Frp). Debatten blir direktesendt på NRK.

— Det blir mye liv og stort engasjement. Flere NHH-studenter deltar i debatten, i tillegg til REC-gründer Alf Bjørseth, en bambustrusegründer og NHH-professor Ola Grytten, røper programleder Jarle Roheim Haakonsen.

- Ustyrlige politikere

Han vil forsøke å styre debatten inn mot spørsmål om økonomi og arbeidsliv. Oljepengebruk vil stå sentralt, og spørsmålet om hva Norge skal leve av etter oljen.

— Det er her gründerne kommer inn. Vestlandet spiller en stor rolle for mye jobber både innenfor og utenfor marin sektor.

Det blir også spørsmål om arbeidsinnvandring og om en borgerlig regjering vil sette den norske økonomien over styr.

— Politikerne snakker jo om hva de vil uansett hva vi sier, så vi kommer nok ikke utenom tema som skatt og velferd, sier programlederen.

Det er også mulig at Stoltenberg og Erna vil bli grillet om synet på en militær aksjon i Syria.

Venter køer

På et tilsvarende folkemøte i Arendal måtte NRK vise bort like mange som det var plass til i salen. Også i Bergen regner de med storinnrykk av skuelystne.

— Både partier og studenter kommer til å mobilisere. I tillegg er dørene åpne for alle som vil oppleve en TV-debatt fra innsiden.

Det er plass til rundt 400 mennesker i aulaen på NHH. Roheim Haakonsen venter et større oppmøte enn dette og oppfordrer derfor publikum til å møte i god tid.

Alle skal få

Ifølge kommunikasjonssjef Kristin Risvand Mo ved NHH vil ingen bli sendt hjem.

— Når det er fullt i aulaen tar vi i bruk kjelleren og andre rom med overføring til skjerm. Det blir også TV-sendinger fra kjelleren både før og etter hovedsendingen fra aulaen.

Det skal være en miks av studenter og «vanlige bergensere» i salen, dermed kan det bli foretatt prioriteringer i køen hvis det bare er representanter fra én gruppe som er først ute.

Dørene på NHH åpner klokken 20.30. Sendingen begynner klokken 21.30 og varer en time.