Scenen er den staselige Kommandantboligen i Gravdal i går kveld. Myhrvold ønsker velkommen til avskjedsfest for administrasjonen og ledere fra kommunes virksomheter i bydelen.

Arbeidsfellesskapet i bydelsadministrasjonen skal splittes opp. Fire års forsøk med den desentraliserte bydelsreformen avsluttes med lammestek og marsipankake.

Mange ansatte har levd i uvisshet om sine nye jobber i hele vår. Nå vet de fleste hvor de havner. Marie Øverli Fanebust går fra å være oppvekstsjef i Laksevåg til å bli teamleder for skole i byrådsavdelingen. Hun har bestemt seg for å se fremover og gleder seg til festen.

— Den tror jeg blir kjekk. Selvsagt blir det litt vemodig, men jeg har ikke lyst til å bli revet med i det, sier Øverli Fanebust.

Torgeir Sæter kommer til festen som personalsjef i bydelen. Fra 1. juli er han rådgiver for kommunaldirektøren. Sæter tror politikerne kan ha forhastet seg da bydelsreformen ble avblåst.

— Vi var nok inne på steget til å hente ut gevinsten, sier Sæter.

Men beslutning er tatt, og etter at han fikk vite hvor den nye jobben skal være har uroen i magen også sluppet taket.

Det har den ikke gjort hos kulturleder Hilde Valestrand i Laksevåg. Hun får ikke vite hvor hun havner før i dag.

— Det er D-dagen, sier Valestrand.

Antall stillinger i kulturetaten skal kuttes fra 43 til 21.

SISTE FEST MED GJENGEN: Georg Myhrvold i Laksevåg byr til bords for siste gang som bydelsdirektør. Konsulent Åse Samsonen og rektorene Helge Mjøs og Hilde Furseth sammen med 80 andre feiret gravøl over bydelsreformen i går kveld.