I dommen fraBergen tingrett fremgår det at kvinnen ikke ønsket sin mann i 30-årene dømt. Detvar 1. juledag 2011 at politiet kom til deres hjem ved 21.30-tiden. Kvinnensatt da og gråt på trappen utenfor boligen. Hun hadde ikke sko på og var reddsin mann.

— Likegyldig til graviditet

I retten komdet frem at kvinnen hadde fortalt mannen at hun var gravid og at dette ikke varplanlagt. Forut for dette hadde hun tatt røntgenbilder og fryktet fosteret var skadet

Kvinnen mente mannen virket likegyldig til graviditeten.De begynte å krangle, og det endte opp i kamp. Ifølge dommen slo mannen sinkone flere ganger i nakken med en termos. Parets to barn var vitne til volden.

I retten kom det frem at ekteskapet dem imellom hadde vært turbulent. Ifølgedommen har mannen utsatt sin kone for vold fra 2009 til 1. juledag 2011.

Selvom konen ikke anmeldte mannen, konkluderer retten med at det skal reageres påvold i familien. Mannen bekreftet også at han hadde dyttet og sparket sin kone,ifølge dommen.

Barnevernet på banen

«Her har detskjedd overgrep i form av slag, dytting eller lugging over en periode på 2,5år.» Det er også straffeskjerpende at kvinnen var gravid da hun ble utsatt forvolden 1. juledag.

Barnevernet kominn og bisto familien etter volden julen 2009. Tilbakemeldingene derfra er positive.Familien fremstår tilfredsstillende fungerende, ifølge dommen. De er også sværtavhengige av deres hjelp for å ivareta de tre små barna.

Mannen erfunnet skyldig i brudd på Straffelovens paragraf 219, som omhandler trusler ogvold i familien. Han får 180 timers samfunnsstraff. Han slipper også å betalesaksomkostninger.