Strømmen var en av syv bilister som fikk bot for feilparkering utenfor Landås kirke i går. Den gamle kirken har ikke mer enn ti oppmerkete parkeringsplasser.

— Jeg trodde Bergen parkeringsselskap hadde fått en ny og mer menneskelig stil, men i denne situasjonen synes jeg de viste veldig lite medfølelse. Begravelsen varte i under en time, sier Håvard Strømmen.

Han kom til kirken 15 minutter før bisettelsen, og fant ingen lovlige steder å parkere i nærheten av kirkebygget.

Derfor tok han sjansen på å feilparkere, slik at han ikke skulle komme for sent. Han stilte seg to meter fra en sving, og vurderte det slik at han ikke var til sjenanse for trafikken som passerte.

— Jeg var nedfor da jeg kom ut etter begravelsen, og da jeg så boten ble jeg enda mer nedtrykt. Jeg synes de burde kunne bruke sunt bondevett i en slik situasjon, sier Strømmen.

Hadde ikke noe valg

Direktør i Bergen Parkeringsselskap, Borghild Lekve, sier at vaktene ble sendt til kirken fordi parkeringsselskapet fikk henvendelser om at det hadde vært noen nestenulykker i området som følge av alle de feilparkerte bilene.

— Vi har veldig lite lyst til å skrive ut bøter til mennesker som er i begravelse, men når vi blir tilkalt slik, har vi ikke noe valg. Det var mange som sto ulovlig, men det ble gitt bøter bare til de som sto mest trafikkfarlig parkert, sier Lekve.

— Hvis bilene var til fare, hvorfor ble de ikke tauet bort?

— Betjentene har vel vurdert det slik at det ikke var nødvendig, sier Lekve.

To av de bøtelagte har ringt parkeringsselskapet og klaget på boten. Lekve anbefaler de som mener at de ikke var til fare for trafikken utenfor kirken om å klage på boten.

Orker ikke klage

Strømmen er usikker på hva han skal gjøre. Han vet jo at han sto ulovlig parkert.

— Jeg tenkte litt på det med en gang, men jeg orker ikke. Det tar for mye tid og krefter. Jeg tror jeg bare betaler og blir ferdig med det, sier Strømmen.

Sokneprest i Landås menighet, Thor Sommerseth, synes også at parkeringsselskapet kunne vist mer hensyn til de som var møtt frem i begravelsen.

— Alle bør prøve å parkere etter loven, men parkeringsvaktene burde opptre mer lempelig. Folk som går i begravelse er ikke ute etter å snikparkere, sier Sommerseth.