Lørdag avsluttet de spesialtrente danske hundene Futte og Fando søket på eiendommen til familien i Krabbedalen, som er siktet for drap etter at Dung Tran Larsen forsvant i fjor sommer.

— Nå fortsetter vi videre med manuelt søk. Vi har gått gjennom garasjen og er nå i ferd med å rydde på plass i den. Så skal vi gå videre på andre bygninger på eiendommen, sier politiinspektør Tore Salvesen ved Laksevåg politistasjon.

Spader og hakker

Da bt.no var på eiendommen i formiddag, gikk tre politimenn rundt med spader og hakker og gravde i jorden.

— Dette er en kvalitetssikring av det arbeidet vi gjorde sist. Denne gangen kan vi si med hundre prosent sikkerhet at dette er gjennomgått på en skikkelig, forsvarlig måte, sier Salvesen.

Salvesen sa lørdag at hundesøkene hadde vært nyttige, men ønsket ikke å utdype hvordan. Salvesen ville heller ikke svare på om de danske hundene hadde markert.

— Vi er fornøyde med den jobben hundene har gjort. Det undersøkelsene nå vil føre til, er vi selv litt spente på. Jeg kan ikke si noe om hva som blir resultatet av dette, sier Salvesen.

Han regner med at hele dagen og morgendagen går med til arbeidet. Totalt er ti politifolk satt på saken. Politiet har så langt ikke tatt i bruk gravemaskin, og det er uvisst når eller om det skjer.

Besøkte familien

Advokat Stein Erik Ottesen, som forsvarer Dung Tran Larsens svigermor, var i dag i Krabbedalen for å snakke med familien.

— Jeg har tatt turen for å se hva som foregikk og for å se på ransakingen som blir gjennomført, sier Ottesen.

— Hva synes du om ransakingen?

— Jeg er litt forundret over at de ransaker på ny, når de har gjort dette tidligere. Politiet ransaket over en hel uke da de ble pågrepet, og har hatt huset avsperret.

— Hvordan reagerer familien?

— De liker det ikke, men innfinner seg med situasjonen og tar kjennelsen fra Bergen tingrett til etterretning.

FINN ARNESEN (MMS)
FINN ARNESEN (MMS)