Mandag ble en syv år gammel gutt påkjørt og alvorlig skadet ved Torsvikhøgda i Øygarden. Gutten var ute og syklet da han kolliderte med en bil, og ble etterpå sendt til Haukeland universitetssykehus i luftambulanse.

Gutten var ikke Audun Hitsøys sønn. På grunn av frykten for at det også skal skje noe med hans eget barn, har han likevel gått til det skritt å fjerne en del av fjellveggen som gjør at det er dårlig sikt på stedet. Hvis han må, betaler han selv. Foreløpig vet han ikke hva det kommer til å koste.Han sier han flere ganger har vært i kontakt med Statens vegvesen for å få på plass sikkerhetstiltak, uten å nå frem. Ifølge barnefaren er det ukentlig farlige situasjoner i området.

Det er mitt barn, og da kan jeg ikke sitte og vente lenger

— Egentlig er dette vegvesenet og kommunens problem, men det er mitt barn, og da kan jeg ikke sitte og vente lenger, sier Hitsøy.

- Kan ikke vente lenger

Tirsdag hentet han inn en entreprenør, som gikk i gang med å fjerne deler av fjellveggen. Eieren av grunnen har gitt klarsignal. Det var Vestnytt som først omtalte saken.

— Det går en bratt bakke rette ned i gang- og sykkelstien, og de som kommer ned der har ingen sikt til høyre. Det er 50-sone langs veien, men holder du 50 kilometer i timen der har du ikke sjangs hvis noen kommer ned bakken.

Nå skal det imidlertid være vesentlig bedre.

— Sikten er forbedret ganske mye etter at vi tok vekk den haugen som sto der, sier Hitsøy.

Går via kommunen

Nå har han bedt Øygarden-ordfører Otto Harkestad (Ap) om hjelp.

— Han lover at han skal ta saken videre og se om det er mulig å få gjort en ny vurdering.

Harkestad bekrefter at han skal ata tak i saken.

— Vi må gå via kommunen inn mot vegvesenet. Det har jeg lovet at jeg skal gjøre, og det kommer jeg til å gjøre, sier ordføreren.

Skal se på saken

Arild Hegrenæs, seksjonssjef i Statens vegvesen region vest, kan foreløpig ikke si noe mer konkret enn at de skal følge opp saken.

— Vi skal vurdere dette, og se om det er nødvendig å gjøre noen strakstiltak.

Han tror imidlertid ikke det vil bli aktuelt å refundere Hitsøys utgifter.

— Jeg tror ikke vi kan etablere en praksis der folk kan ordne slik selv, for så å få det refundert, sier Hegrenæs.

Tips? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

ETTER: Slik så det ut etter at entreprenøren hadde gjort sitt.
Privat