Det er hardt å være MC-mann i Bergen. Ikke kan man gå med skinnvest på hotell og klubblokalene stenges, det ene etter det andre.

Bruksnekt

Onsdag var kommunen på befaring hos Highwaymen MC i Hardangerveien. Etter anmodning fra politiet ble det prekært for kommunen å komme på besøk akkurat denne uken. I dag kom svaret som klubbens medlemmer ikke hadde håpet på:

— Ved hjemmel i plan- og bygningsloven kreves all videre bruk av bygningen omgående stoppet inntil det eventuelt foreligger en tillatelse, heter det i skrivet fra byggesaksavdelingen.

Klubblokalene som egentlig er regulert som butikk inneholder egen bar, strippescene/konsertscene og kjellerstue. Lokalene brukes til å huse de mellom 8 og 30 personene som er en del av klubben.

— Det som fremsto som mest alvorlig med tanke på liv og helse, var at deler av bygningens brannskillekonstruksjoner ikke var vedlikeholdt på en forsvarlig måte, står det i skrivet fra kommunen.

Manglene er så alvorlige at de medfører en åpenbar fare for liv og helse, ifølge kommunens kontroll.

Seksjonsleder Sissel Budal vil ikke kommentere hvorfor avstengningen skjer dagen før MC-klubens fest. Tidligere har kommunen heller ikke villet svare på om det er de eller politiet som egentlig ivrer for kontroll av MC-lokaler. I dagens avslag skriver likevel byggesakssjef Petter Wiberg, at tilsynet hos Highwaymen MC skjedde etter anmodning fra politiet.

— Vi har holdt på med denne klubben i 15 år. Kan ikke skjønne hva som er problemet for politiet akkurat nå. Vi har påklaget kommunens avgjørelse gjennom vår advokat, sier Jahn Røberg, fra Highwaymen MC.

Neppe tilfeldig

Klubbens advokat, Tor Øystein Enge, er ikke imponert over politiets timing.

— Det er neppe tilfeldig at politiet ba om denne aksjonen rett før festen de skal ha. Dette er nok gjort for å stresse MC-miljøet. Meget stigmatiserende, sier Enge.

Ifølge ba.no var lokalene fortsatt i bruk fredag kveld.

Lørdag feirer Highwaymen MC sin fest i Espelandshallen. Over 100 MC-klubber er invitert, deriblant klubber som Bandidos og Hells Angels. Politiet har på forhånd varslet at de vil overvåke festen og sjekke hver eneste deltaker som går inn dørene.