I dag, onsdag 3. oktober, lanserer vi vår neste lokalsatsing på nett med egne sider for kommunene Os og Fusa. Med www.bt.no/osogfusa håper vi å skape en ny digital samleplass for folk fra og i Os og Fusa.

Stafettpinnen fra Åsane

Siden juni har lokallokal på bt.no brakt nyheter, lokalhistorie, leserbidrag, bilder og reportasjer fra Åsane på våre Åsane-sider . Nå er vi klar for vårt andre område i vår lokale digitale utgraving og nabokommunene sørøst for Bergen tar stafettpinnen videre.

Som med Åsane-sidene skal vi i stor grad sette vår lit til bidrag fra våre lesere, fra reportasjer av ildsjeler i lag og organisasjoner til forhåndsomtale og informasjon av lokale revyer, konserter, idrettsarrangementer, loppemarked og debattmøter. Ved å invitere folk i lokalmiljøet til å bidra til et lokalt nettsted skiller lokalsidene seg ut fra det bt.no ellers har gjort.

Alt det positive som skjer i et lokalsamfunn når ofte ikke opp i nyhetskampen i aviser, fjernsyn eller på nettet. Mange gode historier forblir ukjent, nå håper vi å få frem flere av dem.

Skal skrive selv

Erfaringene så langt med lokallokal viser at det er drøssevis av historier og begivenheter der ute som venter på å bli fortalt – og at folk til stor begeistring oppdager at våre lokalsider er plassen å få vist andre det spennende de selv driver med.

Vil du at stemmen din skal bli hørt – så er dette kanskje sjansen du har ventet på!

Samtidig vil våre egne journalister lage reportasjer, bildeserier og filmsnutter fra Os og Fusa. De første dagene vil vi legge ut saker fra Os og Fusa vi har laget i forbindelse med lanseringen. Alt av redaksjonelt stoff som Bergens Tidende gjør på Os og Fusa blir selvfølgelig også å finne på sidene.

Du finner lokalhistorien

Vi ønsker å bidra til økt kunnskap om lokalhistorie og historiske hendelser i lokalsamfunnet. Derfor har vi knyttet til oss noen av dem som kjenner lokalhistorien i kommunene best – som i egne spalter hver uke vil presentere lokalhistorisk stoff.

I spalten «Os før i tio» skal lokalhistoriker Åsmund Lien presentere dypdykk fra historien i Os kommune.

I Fusa står Ella Marie Brekke Vangsnes bak tilsvarende lokalhistorie med sine saker i serien «Fusa i gamle dager».

I videosnuttene Mitt Os / Mitt Fusa vil kjente og mindre kjente lokale folk fortelle om sitt forhold til det som har vært eller er hjemplassen.

På sidene våre skal du finne rutetider for buss og ferge, samt oversikt over de sist omsatte eiendommene.

Eks-Fusakonge Morten Holmefjord blogger fra sitt selvpålagte eksil i Uruguay i spalten «Under verda – barnotat frå Uruguay».

...og blogger, video, webkamera, panorama

Det vil kanskje inspirere andre bloggere i Os og Fusa, som vi også ønsker å komme i kontakt med for å vise det som lever i det lokale bloggsamfunnet.

Webkameraet fra Bontveit oppdateres kontinuerlig og kan gi reisende mellom Os og Bergen helt ferske bilder av trafikken og været på strekningen mellom nabokommunene til enhver tid.

Samtidig har vi vært på plass med bt.nos eget panoramakamera og tatt flere flotte panoramabilder fra Os og Fusa, som også blir å finne på lokalsidene.

I vårt arbeide i forkant av lanseringen har vi vært i kontakt med en lang liste kontaktpersoner i de to kommunene, som vi ønsker at skal bidra med saker og stoff til sidene fra sitt miljø, det være seg kommunehuset, idrettslaget eller nabolagets sangkor.

Noe av det alle fra Os og Fusa har trukket frem når vi har snakket med dem, er den flotte naturen og turmulighetene man finner i lokalområdet. Derfor har vi funnet frem og gjort klare en lang rekke turtips med bilder og kartbeskrivelser fra lokale turtips-forfattere som vi ukentlig vil legge ut.

Her ønsker vi også flere turtips fra våre leser – og du kan bidra!

Ta kontakt da vel!

For selv om vi allerede har en god liste med kontaktpersoner og bidragsytere kan en slik liste aldri bli for lang. Vi ønsker å høre og vise frem alt som rører og beveger seg i lokalsamfunnet og for å klare det er vi avhengig av hjelp fra dem som kjenner dette best – nemlig dem som selv deltar i alt som skjer.

Derfor: har du tanker om faste bidrag eller tips om enkeltsaker som kan passe til en hyperlokal nettside som www.bt.no/osogfusa , er vi alltid interessert i å ta imot tips fra alle som har noe å fortelle. Kontakt oss – på lokal@bt.no !

Som alle levende nettsider er bt.no og våre lokalsider stadig i utvikling. Det er mange tjenester vi jobber med å få på plass og flere av de vi allerede har som vi jobber med å forbedre. På sikt skal vi ha gode løsninger for at alle og enhver selv kan legge ut saker, bilder og video til www.bt.no/osogfusa .

Vi vil utvikle karttjenester knyttet til turtips og komme med flere nyheter innen video. Du skal kunne legge inn bilde og bursdagshilsen sjøl. Har du ønsker/forslag til tjenester eller saker, så gi oss et ord!

Og for dem som ennå ikke har funnet sitt lokalområde på bt.nos lokallokal-sider i Åsane og Os/Fusa, så ikke fortvil. Vi i bt.no kommer til å utvikle det vi har startet i Åsane, Os og Fusa til andre bydeler i Bergen og områder på Vestlandet. Dersom du vil være med å skape noe der du bor, ta kontakt med oss på lokal@bt.no .

PS! Du kan også komme til lokalsidene for Os og Fusa ved å bruke adressene www.bt.no/os og www.bt.no/fusa .

Kanskje du bare skal legge det til i dine favoritter eller som hjemmeside med en gang...?

Helge Sunde
Liv Grete Poirée er en god ambassadør for Fusa.
tor høvik
Ella Marie Brekke Vangsnes står bak lokalhistorie med sine saker i serien «Fusa i gamle dager».
RUNE STØLÅS
Åsmund Lien fra Os vil komme med kultursaker.
RUNE STØLÅS
Knut Revne