« Gratulerer Bergen! Ny nedbørsrekord for januar. 479,6 mm så langt, litt mer i vente. » Denne meldingen la meteorologene fra meteorologisk institutt ut på twitter torsdag kveld. Det er altså ikke noe du bare har gått rundt og trodd, det har faktisk regnet eksepsjonelt mye i det siste. Selv til Bergen å være.

To og en halv gang normalen

— Normalen for nedbør i Bergen i januar er 190 mm. Nå er det 479,6 som er målt, så det er to og en halv gang normalen. Da sier det seg selv at det har regnet rimelig godt, sier vakthavende meteorolog, Mette Skjerdal.

Den forrige rekorden er fra 1989, da falt det 478,4 mm nedbør over Bergen i januar. Av årets januar er det fortsatt noen dager igjen, og tallet 479,6 kommer til å stige.

Torsdag var det kaos på veiene, da nedbøren kom som snø og slaps. I løpet av natt til fredag og fredag morgen vil det også fortsett å komme nedbør, kanskje opp mot et par millimeter.

Venter bedring

Trøsten for solhungrige og våte bergensere er at det er bedring i vente.

— Det ser faktisk ut til at det roer seg litt og går mot bedring de kommende dagene. Det blir opphold fra fredag midt på dagen, og vi får kaldere vær. Det er det nok mange som setter pris på hvis de skal stå på ski for eksempel, sier Skjerdal.

Det er mulig det kommer noe regn i løpet av helgen, men det vil i følge meteorologen bli veldig små mengder i forhold til det vi har hatt.

— Det blir ikke strålende sol, men vi ligger gunstig plassert i forhold til lavtrykket, slik at vi får østavind som er veldig gunstig for oss, sier Skjerdal.