bt.no/åsane er skapt av og i nært samarbeid med en rekke folk og organisasjoner i Åsane. En bydel preget av et stort mangfold av livskraftige og spennende organisasjoner.

Skriver selv på bt.no

Nettsidene skiller seg fra det bt.no ellers har gjort. På bt.no/asane kan våre samarbeidspartnere nå selv legge inn saker, bilder og filmsnutter. Saker som ofte ellers ikke blir omtalt andre steder enn på organisasjonens egne hjemmesider.

Alt det positive som skjer i et lokalsamfunn når ofte ikke opp i nyhetskampen i aviser, fjernsyn eller på nettet. Mange gode historier forblir ukjent, nå håper vi å få frem flere av dem.

Du møter en frisk ungdomsgjeng

Ungdommene som i dag lager magasinet Uhørt er mellom 14 og 19 år gamle. De lager nå Uhørt elektronisk på bt.no. Vi gleder oss til at bt. nos lesere skal få gleden av å bli kjent med denne friske og talentfulle gjengen. I dag kan du lese Sandys jakt på den perfekte tattoo

I videosnuttene Mitt Åsane møter du kjente og mindre kjente lokale folk.

På bt.no/asane skal du finne det meste du trenger av oversikter for Åsane, fra busstider til sist omsatte eiendommer.

webkameraet i Åsaneveien kan du sjekke om det er køer. Vi har hele tiden oppdatert værmelding og temperaturer.

Vi hjelper deg å orientere deg i alle tilbudene du har. Her får du en samlet oversikt over alle idrettslag, musikklag, sangkor, skoler, barnehager, kommunale organ, idrettshaller og borettslag i Åsane.

Du finner lokalhistorien

Vi i bt.no ønsker også å bidra til økt kunnskap om lokalhistorien og historiske hendelser i lokalsamfunnet. Vi har derfor begynt arbeidet med å lage artikler fra de enkelte områder i Åsane. Artikler der en gjennom lenker kan gå dypt inn i de enkelte område sin historie. Her vil det etter hvert bli mulig å supplere historiene med den kunnskap du har om området. Dette arbeidet gjøres i samarbeid med Åsane Historielag.

De står også for ukens ukjente bilde. Her kommer det bilder hvor en ikke vet hvor i Åsane de er tatt, eller en har mangelfulle opplysninger om fotografiet.

I spalten Glimt fra fortiden , gir historiker Marianne Herfindal Joannessen deg ukentlig nye spennende lokale historier fra mellom annet Digitalarkivets hemmeligheter.

Historiske Åsane-bilder fra BT-fotograf Helge Sunde sin enorme samling av Åsane-bilder, både fra fjern og nær fortid, er også med.

Fra de tekniske samlingene i Salhus kommer det hver måned en ny raritet . De tekniske rariteter er allerede blitt en populær sak på bt.no, og siden den kommer fra Salhus hører den naturlig hjemme på bt.no/åsane.

Blogg, turtips og quiz

Salmer fra 80-bussen, er en bussblogg fra Flaktveitbussen. Har du lyst til å blogge på bt.no/åsane? Ta kontakt med oss her. Vi har trasket opp på Veten og tatt panoramabilder av utsikten. Her kan du nyte den.

Du kan finne tips om turer i lokalmiljøet. I tillegg ønsker vi at du skal dele dine turtips, slik at andre også kan få nye og gode opplevelser fra naturen.

Arna og Åsane Røde Kors Hjelpekorps er først ute med å lage en førstehjelpsquiz . Flere quizer vil følge.

I utvikling

Som alle levende nettsider er bt.no/åsane stadig i utvikling. Det er mange tjenester vi skulle ønsket å ha klart før vi startet opp, men de kommer etter hvert. I løpet av sommeren vil også du kunne legge ut saker, filmsnutter og bilder på bt.no/åsane.

Vi vil utvikle karttjenester knyttet til turtips og komme flere nyheter innen video. Du skal kunne legge inn bilde og bursdagshilsen sjøl. Har du ønsker/forslag til tjenester eller saker, så gi oss et ord.

Vil du være med å skape? Har du lyst til å bidra med artikler, foto, filmsnutter eller annet ta kontakt med oss her .

Vi i bt.no kommer til å utvikle det vi har startet i Åsane til andre bydeler i Bergen, og til områder på Vestlandet. Dersom du vil være med å skape noe der du bor, ta kontakt med oss på lokal@bt.no.

UNGE MED PÅGANGSMOT: Vi starter i dag opp bt.no/asane med samme pågangsmot og livslyst som disse barna i Bergen Ultras barneløp på Leikvang.
Bergens Tidende
GÅR ELEKTRONISK: Uhørt er både et gratismagasin og et helt unikt fritidstilbud for skrivelystne ungdommer i Åsane og Arna. Her ansvarlig redaktør Marte Ingul (t.v.) da hun presenterte første nummer sammen med journalistene Lina Stangeland og Ajit Singh Gill. Nå kan du også møte Uhørt gjengen på bt.no/åsane.
Bergens Tidende
TALENTIADEN: Her er fire av de seks åsanejentene i finalen: Fra v.Susanne Ørbeck, Marte Øen Johnsen, Anette Rønhovde og Sindy Økland.
Bergens Tidende
BALANSE: Vi prøver å få til en balanse mellom de ulike stofftypene. Balanse prøver Salhus-troppen seg på også.
Bergens Tidende
Faksimile fra bt.no/asane mandag 11.06.
ÅSANE-PRINSESSER: Her ønsker jentene fra Åsane balettskole velkommen med en smektende arabisk dans.
Arkivfoto: Bergens Tidende
BUSS-HISTORIE: På bt.no/åsane finner du mange historiske saker og bilder. Her fra Breistein fergekai 19690
BIRKHAUG OG OMDAL
HEST OG NATUR: Katti Misje (9) hilser på ponniene i den vakre Hjortlandsdalen. På bt.no/åsane finner du også turtips.
Arkivfoto: Bergens Tidende