150 mennesker sto i kø da turoperatøren Apollo åpnet sin feriebutikk i Olav Kyrres gate i går morges. 10.30 onsdag formiddag var førstemann, Tormod Knutsen, på plass. For ham var ventetiden en helt spesiell test. For ett år siden fikk tobarnsfaren hjerneblødning.

— Han ville overraske meg med en husmorferie. Samtidig ville han teste hvor frisk han er blitt etter slaget, sier konen, Anita Høgstein.

Ektemannen besto testen. Han entret frisk og tidig feriebutikken etter en natt i sovepose med lite eller ingen søvn. Egentlig skulle han ikke til Syden selv. Da han kom til skranken, følte han seg så ovenpå at han like godt bestilte en uke i sol og varme på Kreta til seg selv også.

— Men jeg vet ennå ikke om legen lar meg dra, sier han.

Turoperatøren Apollo la i alt ut 100 ukesturer til Kreta for en hundrelapp. Tormod Knutsen fikk sine tre billetter gratis, siden han var førstemann i køen. Natten i køen hadde forløpt greit.

— Vi kjøpte kølapper i en bokhandel og ordnet køen selv, sier Tormod Knutsen, og slurper i seg litt svart kaffe før han setter kursen hjemover til et stevnemøte med dusjen, som han uttrykker det.

Ikke alle i køen fikk Kreta-turer til 100 kroner stykket.

— Jeg tror likevel ingen gikk skuffet hjem. Vi la også ut sydenturer til 300, 500 og 600 kroner, sier administrerende direktør Leo Berbu i Apollo Norge.

Maken til oppslutning har han ikke sett.

— Det ser ikke ut som om godværet i det siste har stagget bergenserne. Vi la ut flere godbiter enn vanlig når vi åpner ny butikk. Det meste forsvant, sier Berbu.

FØRST TIL MØLLA: Tormod Knutsen sto i køen i nesten ett døgn. Belønningen var gratis Kreta-tur til seg selv og konen Anita Høgstein.
FOTO: RUNE SÆVIG