Det er fremdeles ledige plasser i kurset Digitale Fortellinger. Kurset er gratis og er for ungdom fra Åsane som har lyst å lære å lage lyd— og bildesnutter. Fristen går ut på onsdag og du kan melde deg på her.

– Ta med deg en ting som er viktig for deg. Det kan være et smykke, et foto, klesplagg, laptopen din, hva som helst. Poenget er at det skal være en historie bak tingen som du har lyst å fortelle, sier Hanne Jones fra Flimmer Film.

På kurset skal deltakerne lage et manus selv på ca. 250 ord. Dette skal skrives på en muntlig og direkte måte, Det er med andre ord ikke noe skolestil og alle får veiledning. I tillegg med tekst skal det jobbes med storyboard, stillbilder bildebehandling i Photoshop. Til slutt skal alt klippes sammen til en liten film på 1-3 minutter.

Kurset er gratis, du trenger ingen forkunnskaper, men du må ha lyst til å fortelle en selvopplevd historie.

– Hva vil dere oppnå?

– Å få ungdom i Åsane til å formidle en historie some er viktig for dem. De vil lære et verktøy og senere kan de gå inn på nettet og produsere og publisere ting selv. Vi ønsker at vanlige mennesker skal slippe til med sin stemme i medieverdenen, sier Jones.

Det er satt opp to kurs for ungdommer i Åsane. De varer i fem dager hver.

Det første kurset begynner allerede på fredag, så her gjelder det å være rask!

Meld deg på på hjemmesiden til Digitale Fortellinger!

Her kan du lese mer om digitale fortellinger .

Her kan du se filmen Kjærlighetsbrev fra Paris, som er laget på et tidligere workshop.