GARD STEIRO

Campingfolket er frustrerte, ja nesten forbannet, etter Kystvaktens tokt i skjærgarden utenfor Tofterøy i Sund. Tirsdag hadde Kristoffersen og Berentsen satt ut fire krabbeteiner. Alle ble beslaglagt fordi de lå over 15 meters grensen.

— De koster bare 200 kroner, så det er ikke det økonomiske tapet som er problemet. Vi reagerer fordi guttungene rammes. Det er de som har satt ut og gledet seg til å dra opp teinene. Flere av beboerne ved campingplassen samlet seg på bryggen da hummervokterne kom. Stemningen var amper da den ene teinene etter den andre ble dratt opp.

— Ungene gråt. De forsto ikke hvorfor krigsskipet kom. Har man ikke bedre ting å bruke pengene på enn å forsure sommeren for feriefolk? spør Berentsen.

— Forstår dere ikke at Kystvakten har en jobb å gjøre? At de bare ønsker å forhindre ulovlig hummerfangst?

— Naturligvis, men i løpet av de ti årene jeg har feriert her har jeg aldri hørt at noen har fått hummer. Det er krabber vi er på jakt etter, sier Kristoffersen.

Han og ferienaboene har hatt besøk av Kystvakten tre ganger i sommer. Det er tre ganger for mye, etter deres mening.

— I stedet for å beslaglegge teiner, burde de gitt informasjon om regelverket, mener Berentsen. I går kveld var det dårlig med krabbemiddag på Tofterøy. Lukten av svinekoteletter og tennvæske lå tjukt over campingvognene