På et medlemsmøte i kveld ble de fremmøtte enige om å innkalle til ekstraordinært årsmøte om to uker. Hensikten med årsmøtet er å legge ned lokallaget.

Avgjørelsen kommer etter at regjeringen forrige uke avgjorde at kraftlinjen mellom Simadal og Samnanger skal bygges i luftspenn, blant annet gjennom Granvin. Nedleggelsen er ikke minst en protest mot at fylkespartiet Hordaland Ap snudde i saken.

I kveld møttes medlemmene i Granvin Ap for å bestemme fremtiden for lokallaget. To hovedspørsmål er om partiet skal stille liste ved høstens valg, og om aktiviteten i lokallaget skal opprettholdes.

Ap hadde 58 medlemmer i lokallaget i Granvin, men rundt halvparten hadde allerede meldt seg ut før kveldens møte. Styret hadde derfor bedt også utmeldte medlemmer om å stille på møtet.

Bare 10 møtte til medlemsmøtet, og av respekt for de øvrige medlemmene ble det derfor bestemt å kalle inn til ekstraordinært årsmøte. Men alt tyder på at Ap blir uten liste i Granvin til høstens valg.

Leder for Granvin Ap, Bjørn Inge Folkedal, fortalte bt.no før møtet at han ikke visste hva han selv skulle stemme for.

— Men motivasjonen min har falt veldig, sa Folkedal.

Også ordfører og Ap-medlem Jan Ivar Rødland har vært svært skuffet over regjeringens beslutning, og ikke minst at fylkeslaget Hordaland Ap snudde i saken og gikk inn for luftspenn dagen før høringsfristen gikk ut. Rødland har bestemt seg for ikke å ta gjenvalg som ordfører.

Si din mening om vedtaket til Granvin Ap i kommentarfeltet under!

MØTTE ORDFØRERNE: Statsminister Jens Stoltenberg dro fra kommune til kommune i Hardanger i høst, og plukket med seg ordførerne på veien til møtet med Hardangerrådet i Granvin. Her på hurtigbåten til Norheimsund, med Ullensvang-ordfører Solfrid Borge (Sp) og Granvin-ordfører Jan Ivar Rødland (Ap). ARKIVFOTO: Rune Sævig