Kjellevold skal ha vært bevisst da han ble kjørt til Haukeland etter ulykken, men døde senere av skadene.

— Det er veldig tragisk. Omfanget av ulykken ble dessverre mye større enn det først så ut, sier stasjonssjef Tore Salvesen ved Bergen Vest politikammer.

Han sier politiet vil gjøre det som står i deres makt for å avdekke omstendighetene rundt ulykken.

— Det vil alltid være et ønske fra de pårørende om å få vite så detaljert som mulig hva som har skjedd, sier han.

Politiet foretok åstedsundersøkelse og avhørte vitner lørdag. Ut fra det som har kommet frem så langt, skjedde ulykken etter at føreren av varebilen parkerte på Statoil-stasjonen i Sælen like etter klokken 14 lørdag ettermiddag.

Bilen sto i en skråning like nedenfor bensinpumpene. Føreren skal ha forlatt bilen og gått inn på bensinstasjonen. Omtrent ett minutt senere skal bilen ha begynt å rulle bakover. Den rullet nesten 30 meter før den krasjet inn i en bod som solgte sjømat, og traff Kjellevold, en kvinne i 50-årene og en mann i 30-årene.

Dette forteller Pål Heldaas, informasjonssjef i Statoil Fuel og Retail Norge. Statoil hadde én medarbeider på vakt ved bensinstasjonen da ulykken skjedde. Medarbeideren skal ikke ha sett hendelsesforløpet, men ringte til politiet da kunder fortalte hva som hadde skjedd.

Beholdt førerkortet

Ifølge Heldaas startet vitner øyeblikkelig førstehjelp på de tre skadede. Alle tre var ved bevissthet da ambulansen ankom.

– Politiet var like i nærheten og kom raskt til stedet, ambulansen var også der like etter ulykken var skjedd, forteller Heldaas.

Boden, som solgte krabbe og reker, leide deler av området ved bensinstasjonen.

– Vi leier ofte ut områder på bensinstasjonene våre. Vi har en HMS-avdeling som gjør en vurdering av risikoen før vi leier ut. Vi vurderer nå å sette opp skilt der vi minner folk på at de må ta på håndbrekket og sette bilen i gir, sier han.

Politiet har ikke beslaglagt eierens førerkort.

— Det var en vurdering vi gjorde like etter at forholdet skjedde. Det er ikke tatt ny vurdering etter at det ble klart at mannen døde, men det vil bli gjort mandag, sier Tore Salvesen.

Føreren av bilen har ikke blitt avhørt utover at han ga en kort forklaring til politiet etter ulykken. Mannen er foreløpig ikke siktet for noe straffbart forhold.

Undersøker bilen

Varebilen er tauet inn til Bergen trafikkstasjon for kontroll. Undersøkelsene av bilen vil starte mandag. Arild Nygaard, inspektør ved Bergen trafikkstasjon var søndag formiddag på Statoil-stasjonen for å måle skåningen i bakken.

– Dette er standard undersøkelser. Ved å regne ut fallet i bakken, kan vi finne ut hvilke fart bilen hadde, sier han.

Ifølge jourhavende jurist i Hordaland, Janne Ringset Heltne, har politiet har fått oversendt overvåkingsvideo fra bensinstasjonen.

Hun vil ikke si noe om hva de foretar seg videre før de har mottatt resultatene fra den tekniske undersøkelsen.

– Vi må først vite om føreren kan bebreides, og i så fall hvilken grad av bebreidelse. Hvis det skulle vise seg at eieren er skyld i ulykken, kan det komme under flere forskjellige paragrafer. Det må vi se på når saken er etterforsket, sier hun.