Men de holdt til i Furedalen på Kvamskogen, og hadde det alle tiders. I løpet av ni dager vil rundt 800 utviklingshemmede ha gjennomført en like viktig naturopplevelse som de funksjonsfriske hadde på sin skidag.

Snømannen ble kjempeflott til slutt, med hjelm på hodet, slik det skal være i et alpinsenter. Akeredskapen er et kapittel for seg. Skumplastmatter hadde fått plastovertrekk og blitt kjempeglatte. De raste nedover bakken, og opp på andre siden. Her gjaldt det å holde seg fast.

Kjell Borgom eier hundene, og han sørget for kjøringen med hundespann. Røde Kors stilte med snøscootere som hadde passasjervogn på slep.

— Vinteraktivitetene er et samarbeid mellom flere instanser sier Kurt Forsberg til Bergens Tidende. Han er kommunearbeider som ikke bare lener seg til spaden, men virkelig spar. I går måtte han fjerne 60 centimeter nysnø rundt hele leiren.

— Idrettsseksjonen samarbeider med lokale kulturkontor i Bergen kommune, og vi har med folk fra de skolene elevene kommer fra. Vi har også med elever fra videregående skole som hjelper oss i sin praksisuke. Et par sivilarbeidere hjelper oss også, forteller Forsberg.

Bergen har arrangert slike vinteraktiviteter i 12 år, og nå kommer omegnskommunene etter. Noen henger seg på Bergens opplegg, andre kommer for å vinne erfaring til å sette i gang egne opplegg.