JENNIFER FOSSNES

— Som Norges første matminister er jeg veldig opptatt av fisk. Folk må spise mye mer av det, gjerne på bekostning av kjøtt. Norsk matnæring i omsetter for 100 milliarder kroner årlig i butikkene. Kun fem milliarder av dette er fisk, sier Landbruks- og matminister Lars Sponheim.

Etter en kort forelesning på ved Det kulinariske teater på Norsk Sjømatsenter på Bontelabo, måtte toppene i Venstre, med Sponheim og Samferdselsminister Torild Skogsholm i spissen, selv stå for middagen.

Under veiledning av gourmetkokken Fredrik Hald preparerte Sponheim kamskjell med spinat og safransmør, mens Skogsholm sørget for hovedretten, fersk torsk med timian og hvitløk.

— Er dette et ledd i valgkampen?

— Siden juletider har vi flere ganger samlet alle statsrådene i Venstre for en dag. Vi er ikke større enn vi må konsentrere kreftene våre, sier Sponheim.

Mat har ifølge landets første matminister alltid vært utgangspunktet når partiet samles.