Ifølge en pressemelding fra eieren av Gothia Airlines, Ove Petersen, måtte selskapet i natt oppgi planene om å starte den nye flyruten i dag.

Nå er flyruten utsatt til torsdag 16. mai. Årsaken til den siste utsettelsen er at samarbeidet med det nederlandske flyselskapet Schreiner Airlines, som har leid ut tre fly til Gothia Airlines, må utsettes til 16. mai.

Fant ingen løsning

— Gothia Airlines har forsøkt å finne en løsning for at premiereflygingen kunne skje som planlagt. Men vi måtte gi opp klokken ett i natt, hevder Peterson. Han forsikrer at alle som har betalt for sine flybilletter vil få pengene sine tilbake.

Tredje utsettelse

Dette er tredje gang det omstridte svenske flyselskapet må utsette sin lavprisrute mellom Bergen og Göteborg. Ruten skulle opprinnelig ha startet 7. mars. Da skar plutselig samarbeidet seg med danske NewAir, som skulle stille fly til disposisjon. Neste start var planlagt til 18. mars, men også da mislyktes man.

Så sent som sist lørdag forsikret flysjef Peter Jansson overfor Bergens Tidende at alt var i orden, og at ruten ville starte som planlagt i dag. En rekke gjester ble sist tirsdag invitert til åpning på Landvetter flyplass i formiddag. Men nå er altså alt utsatt nok en gang.