I fjor ga de ut sitt sjette studioalbum, «Twilight of the Idols (In Conspiracy with Satan)». Det ble litt forsinkelser med utgivelsen fordi bandet slet med å få det tyske plateselskapet Nuclear Blast til å godkjenne coveret; en brennende kirke.

Når Gorgoroth-medlemmer lar seg intervjue av black metal-publikasjoner hevder de at tekstene er inspirert av Satan og Nietzsche, og at de har et antikristelig budskap. Den sterkestes rett står sentralt i ideologien. En logisk følge av det er at de ser på overdosedødsfall blant narkomane som en «opprenskning» av samfunnet. De som dør er de som er for «svake» til å takle dop ...

Gitarist Infernus er den eneste som er igjen av originalbesetningen fra 1992. Bandnavnet fant de i «Ringenes herre». Gorgoroth er en mørk og livløs slette der det onde råder. Gruppen ga ut sitt første album «Pentagram» i 1993, tre år senere kom «Antichrist» som ble dedikert til minne om Euronymus, musikeren og platesjappeinnhaveren Øystein Aarseth som Varg Vikernes ble dømt for å ha tatt livet av.

Senere har de gitt ut album med titler som «Under The Sign Of Hell», «Destroyer» og altså «Twilight Of The Idols». Ifølge plateselskapet Nuclear Blast har denne platen solgt 785 eksemplarer i Norge og nærmere 30.000 på verdensbasis, av dem knappe 500 i Polen. Gorgoroth er altså ingen storselger til norsk black metalband å være. Dimmu Borgir opererer med omtrent ti ganger så store salgstall.

Som mange andre norske band i denne sjangeren spiller Gorgoroth en god del i utlandet. I mars er det blant annet planlagt konserter både i Brasil, Argentina og Chile, ifølge bandets egen hjemmeside.